Bálizs Bence a Kárpáti Farkasok kapusedzője

Bálizs Bence a Kárpáti Farkasok kapusedzője

2019-05-25

Nem akárkitől tanulhatnak az érdi „kisfarkasok” kapusai. Magyarország jégkorong-válogatottjának és a szlovákiai extraligában szereplő MAC Újbuda csapatának kapusa segíti a fejlődésüket.

Bálizs Bence hatalmas tapasztalatot hoz Érdre és ugyanakkor nagy kihívás számára is a feladat: ez az első ilyen jellegű edzői megbízatása.

Lássuk, milyen gondolatokkal vág bele a munkába:

Miért éppen Érd, és a Kárpáti Farkasok?

- Ez most nekem is egy teszt és a vezetők részéről is az. Tetszett amit a vezetőség kitűzött maga elé. Szeretnék valamilyen szinten a részese lenni, és majd utána meglátjuk. Jó és könnyű a kommunikáció velük, szóval nem hiszem, gond lesz.

A MAC és a válogatott kapusaként még várhatóan hosszú ideig aktív jégkorongozó leszel. Most ez az első lépés számodra az edzői karrier felé, vagy van már ebben tapasztalatod?

- Régen Fehérváron néha-néha jártam le a kicsikkel foglalkozni, de akkor nem nagyon voltam profi ilyen téren – lehet még most sem – de meg akarom próbálni, hogy milyen segítség leszek a gyerekeknek.

Kik azok, akiktől tanultad/ellested a „szakmát” amit át szeretnél adni a gyerekeknek?

- Rengeteg kapus társamtól lestem el apró olyan dolgokat amiket az én stílusomba kényelmesen be tudom illeszteni. Az évek folyamán volt mellettem sok jó kapus így csak mindig azt kellett figyelnem, hogy ki miben és hogy jobb nálam – ha jobb:), – és azt ellesni! Itt egyelőre a legkisebb korosztályok kapusaival kell dolgoznod.

Mire kell figyelni náluk?

- Kicsiknél amire a legeslegjobban kell figyelni az az, hogy ÉLVEZZÉK ezt az egészet, szeressenek a pályára járni és ott lenni! A szülőknek pedig üzenem: legyenek TÜRELEMMEL, legfőképpen a saját gyerekükkel szemben!   

Bálizs Bencével tovább erősödött a Kárpáti Farkasok szakmai stábja.

fotó: Mudra László/MJSZ

Sok sikert, kitartást kívánunk a munkához!

 

Üdv közöttünk Érden!