Bronzérem a Santa Claus Cup tornán!

Bronzérem a Santa Claus Cup tornán!

2019-12-10

Nagyszerű sikert értünk el első nemzetközi tornánkon: a Kárpáti Farkasok U10-esei csoportelsőként továbbjutva a Santa Claus Cup első helyéért játszhattak, és közel volt a kupagyőzelem is. A harmadik hely is csodás eredmény!

A csoportból nagy könnyedséggel, simán nyert meccsek után jutottunk tovább a Dunaújvárosban rendezett Santa Claus Cup-on, ahol először játszhattunk úgy, hogy eredményt számoltak a szervezők.

Így a másik két csoportgyőztessel, a házigazda Dunaújváros első csapatával és a szlovákiai Nyitráról érkezett Titani Nitra együttesével a tornagyőzelemért játszhattunk.

Előbb a dunaújvárosiakkal csaptunk össze és 6–5 lett az ő javukra. Ez egy olyan izgalmas és nagyon jó mérkőzés, igazi ki-ki meccs volt, ahol akár fordított is lehetett volna a végeredmény.
Következett a nyitrai együttes, ahol csak egy pici szerencse kellett volna, hogy a hihetetlen teljesítményt nyújtó kapusuk mögé tudjuk küldeni a korongot. Egy gólt kaptunk büntetőből és 1–0-ra maradtunk alul, úgy, hogy ötször voltunk száz százalékos ziccerben a kapujukkal szemben. Reálisan 5–1 is lehetett volna a javunkra. Ha ez így történik, kupagyőztesek lettünk volna a körbeveréseknek köszönhetően. Így „csak” harmadikak vagyunk, de ez is szuper eredmény, hiszen Kárpáti Farkasaink többsége idén februárban találkozott először a korcsolyázással, jégkoronggal.

„Most csalódottnak kellene lennünk, hiszen esélyünk volt a tornagyőzelemre is. Mégis inkább nagy büszkeséget érzek én is és az edzőtársam, Csibi József is, hiszen minden várakozásunkat felülmúlva szerepeltek a játékosaink. Ha a torna előtt valaki azt mondja, hogy harmadikak leszünk, simán aláírtam volna. Nagyszerű mérkőzéseket játszottunk a két másik csoportgyőztessel, de a csoportmeccsek során is kitettek magukért a gyerekek. Gratulálunk az összes játékosnak” – összegez Hegyi Ádám edző.

Nem csak mi láttuk így: gratuláltak az ellenfelek edzői és a szervezők is elmondták: nem gondolták volna, hogy ilyen szinten tudnak már jégkorongozni a Kárpáti Farkasok.

Eredményeink a Santa Claus Cup A tornán:
Kárpáti Farkasok–BALU-T SE Baja 15–0,

Kárpáti Farkasok–Nyugati Eszkimók 8–0

Kárpáti Farkasok–DAB Dunaújváros (white) 14–0

Kárpáti Farkasok–Corona Brassó 10–2

A legjobb három között:

Kárpáti Farkasok–DAB Dunaújváros (red) 5–6
Kárpáti Farkasok–Titani Nyitra 0-1