Finn kapusedző a Farkasoknál!

Finn kapusedző a Farkasoknál!

2020-08-05

A finn Jukka Kontsas felel a Kárpáti Farkasok kapusainak képzéséért.

Nemzetközi hírű kapusedző kezdte el a munkát!

Jukka Kontsas személyében Finnországból érkezett elismert szakember a Kárpáti Farkasokhoz. Mostantól az ő feladata, hogy kapuink őrzői a legmagasabb szintű képzésben részesülhessenek. Nagy lépés előre!

Jukka Kontsas így foglalta össze első érdi munkanapjának benyomásait:

„Nagyszerű volt a munkakezdés itt Érden, megismerkedhettem a játékosokkal és az edző kollégákkal. Nagyon jó az első benyomásom az itt tapasztaltakról. A létesítmény, az adottságok kiválóak, tökéletesen szolgálják a célt. Nagyon kedves és profi szakemberekkel dolgozhatok itt a Kárpáti Farkasoknál, úgy érzem, egy igazán jó hangulatú szezon vár ránk. Örülök, hogy részt vehetek egy új klub felépítésében és a saját kultúrájának megteremtésében, ahol a játékosoknak lehetőségük van versenyképes környezetben fejlődni és jó kedvvel játszani a jégkorongot.”

A magyar és a finn válogatottaknál is dolgozott, a 37 éves Jukka Kontsas az utóbbi években a szlovákiai extraligás MAC Újbuda együttesénél dolgozott, és a miskolci DVTK és a MAC együttesénél is Erste Liga győzelemhez segíthette a kapusokat, és nyilván az egész csapatot. Magyarország felnőtt és utánpótlás válogatottjainál is fontos szerepet töltött be, az elmúlt szezonban pedig hazája, Finnország U18-as női nemzeti együttesének kapusait is rábízták.

Jukka Kontsas a Kárpáti Farkasoknál folytatott munka mellett feladatot vállal még székelyföldi testvérklubunk, a Gyergyói Hoki Klub kapusainak képzésében is.

Látszik a profi mentalitás:

„Régóta szerettünk volna kapusedzőt, és úgy gondolom az ő személyében egy nagyon jó szakembert találtunk, aki nem csak a kapusoknak tud segíteni, hanem kamatoztatni tudja a több éves profi világban szerzett tapasztalatát is. Jukka Kontsas munkáján látszik profi mentalitás, tökéletesen bánik a gyerekekkel is” - fogalmaz új kollégájáról Hegyi Ádám edző.