Megvan az első kupagyőzelem!

Megvan az első kupagyőzelem!

2021-04-19

Teljesen elégedettek, sőt büszkék vagyunk a gyerekekre, alaposan kitettek magukért az U12-esek első Érdi Kupáján.

Eddig is tudtuk, most be is bizonyítottuk, hogy a Kárpáti Farkasok ebben a korosztályban is Magyarország elitjébe tartozik. „A” csapatunk szombaton 3. helyen végzett, míg "fehér" csapatunk vasárnap kupagyőztes lett!

Az U12-es Érd Kupa egy nagyon erős szombati és egy „csak szimplán” erős vasárnapi tornát jelentett. Az első napon az ország elitjéhez tartozó topklubok legjobbjai voltak az ellenfeleink, vasárnap ugyan „B” torna elnevezés szerepelt a kiírásban, de az itt zajlott meccsek is simán teljesítették az „A” bajnokság szintjét. Az volt a cél, hogy lássuk, hol járunk most az U12-es magyar hoki élmezőnyéhez képest. A torna eredményei azt mutatják, hogy jó uton járunk, felvesszük a versenyt a legjobbakkal.

Szombaton 3. helyen végeztünk, míg vasárnap a „fehér” csapatunk megszerezte a Kárpáti Farkasok első trófeáját, míg a „piros” csapat szépen helytállva 4. lett.

A szombaton játszó és vasárnapi „fehér csapatot” vezető Dósa Dávid nagyon elégedett a látottakkal.

„A szombati nap nagyon erős volt, olyan játékosok is szerepeltek itt, akik már U14-ben is szerepelnek. Csak az Óbudát sikerült megelőznünk, de elmondhatom, igazán tisztes helytállást tanúsítottunk. Ezek a gyerekek már megszokták, hogy naponta csak egy mérkőzésük van, nem volt egyszerű most két napon át, szombat reggeltől, vasárnap délutánig teljesíteni, a végére már kijött a fáradtság is, de így is tisztességesen helytálltunk”. 

Így látta a tornát a vasárnapi piros csapat edzője Lengyel Levente:

„Nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel, ügyesen játszottak az egész tornán. Csak a tornagyőztes „fehér” csapatunk ellen nem sikerült pontot szereznünk, de a többi ellenféllel szemben ezt elértük és csak nüanszok döntöttek szinte minden mérkőzésen. Közel voltunk a dobogó megszerzéséhez is. Szinte az egész csapatnak ez volt az első olyan megmérettetése, ahol számított az eredmény és egy nap alatt több nehéz mérkőzést is kellett játszani, Rengeteget voltunk jégen és örülök, hogy az első mérkőzéstől az utolsóig sikerült jól játszanunk és bírtuk erővel a tornát. Jól teljesítettek a gyerekek, büszke vagyok rájuk. Nagyon elégedett vagyok a látottakkal”.


Mindkét napon 2x18 percig zajlott a játék és mindkét félidő eredménye külön számított.

A Kárpáti Farkasok eredményei:


Szombat:

Kárpáti Farkasok–UTE 1–5 és 0–4

Kárpáti Farkasok–OHA 2–0 és 1–1

Kárpáti Farkasok–Vasas 1–0 és 0–6


A szombati torna legjobb csatára Varga Mátyás lett, míg a Kárpáti Farkasok legjobb játékosa díjat Kun Noel érdemelte ki.

Vasárnap:

Kárpáti Farkasok „fehér”–UTE 1–1 és 2–0

Kárpáti Farkasok „fehér”–OHA 4–1 é 2–0

Kárpáti Farkasok „fehér”–Vasas 4–0 és 5–0

Kárpáti Farkasok „fehér”–Kárpáti Farkasok „piros” 4–1 és 5–0 

Kárpáti Farkasok „piros”–UTE  0–1 és 3–3

Kárpáti Farkasok „piros”–OHA 1–0 és 5–2

Kárpáti Farkasok „piros”–Vasas 0–0 és 0–2


A vasárnapi torna MVP-je (legjobb játékosa) Sághy Lara, a legjobb hátvédje Balázs Csaba lett. Fehér csapatunkból Vida Benedek, a pirosak közül Somhegyi Márk kapott még különdíjat.