Új edzőink, Vlado és David

Új edzőink, Vlado és David

2021-04-20

Két új edzővel erősödött a Kárpáti Farkasok szakmai stábja  Vladimír Babic és David Minárik eddigi pályafutásában sok közös pont van, mindketten bizonyították már, hogy utánpótlásedzőként, egyéni képességeket fejlesztő szakemberként a legjobbak közé tartoznak. Velük indul el az U16-os és U18-as csapat Érden.

Kárpáti Farkasok szintet lép azzal, hogy immár U16 és U18-as korosztályban is csapatot indít a következő szezontól. Milyen feladatok következnek most, a következő bajnoki évad kezdetéig?

Vladimír Babic:  Sok szép feladat vár ránk – az elsőt már végre is hajtottuk, hiszen kidolgoztunk egy öthónapos programot a szezon kezdetéig. Itt a száraz felkészülés és a jeges edzések mellett egy balatoni nyári összetartás, és augusztusi külföldi torna is szerepel a tervek között – így most ezek megvalósításán dolgozunk teljes erőnkkel. Az biztos, hogy komoly lehetőséget tudunk biztosítani a játékosoknak. Egy kicsit meg is lepődtem őszintén szólva, hogy milyen nagy érdeklődés van az U16-os és U18-as korosztályunk iránt, hiszen már több, mint 20 játékos bejelentkezett hozzánk a következő szezonra.

David Minárik: A legfontosabb célunk, hogy egy jól működő csapatot építsünk, hiszen a szezon kezdete előtt mindenkinek egy dolog lebeg a szeme előtt: megnyerni a bajnokságot. Ezzel mi is így vagyunk! Kidolgoztunk egy öthónapos tervet, ami alapján már el is kezdtük a munkát. Most az egész évi makro- és mikrociklusokon dolgozunk – ez pedig egy nagyon részletes programot fog eredményezni mindkét korosztálynál. 

A Hungary Talent Elit Képzés sorozat révén számos olyan játékossal dolgozhatott Vladimír Babic,  akik a két most induló korosztályhoz tartoznak. Számít rájuk a Kárpáti Farkasoknál is?

Vlado: A Hungary Talent egy szervező egyesület, ami különböző táborokat, campeket és tornákat szervez egész évben – meg persze az Elit Képzést is. A két dolog azonban nem függ össze, teljesen elkülönül egymástól. A Kárpáti Farkasok egyesületében bármilyen játékost szívesen megnézünk áprilisban és májusban, aki szívesen folytatná nálunk és részt venne a próba edzéseinken.

Játékvezetőként is dolgozik, mennyire kihívás ezt összeegyeztetni az edzői feladatokkal?

Vlado: Az utóbbi tíz évben mind a két feladatot a legmagasabb szinten csinálom – ebből is fakad, hogy azt mondom, hogy össze lehet hangolni a kettőt, úgy, hogy egyik munka se kerüljön hátrányba a másikkal szemben. Ez a következő szezonban sem lesz másképp. Csak olyan feladatokat vállaltam, amit a legjobb tudásom szerint el tudok végezni, és amivel az egész edzői stáb munkáját tudom segíteni.

David Minárik Bécsben és Dunaújvárosban dolgozott, skill és korcsolya edzőként, mennyiben lesz más ez az érdi feladat?

David: Nem ez lesz az első vezetőedzői szerepköröm, hiszen három évig irányítottam az U16-os és U14-es korosztályt, előbb Bécsben, az utóbbi két évben pedig Dunaújvárosban. Ebben a korosztályban van tehát a legnagyobb tapasztalatom, és itt érzem a legjobban magam. Ugyanúgy, mint az egyesületnek, nekem is nagy céljaim vannak. Elsősorban szeretném minőségi, szisztematikus edzésekkel fejleszteni a játékosokat minden korosztályban. Bízunk benne, hogy a profi körülmények és a minőségi munka sok játékost meggyőz majd amellett, hogy minket válasszon.

Mi motivál titeket abban, hogy a Kárpáti Farkasoknál vállaljatok munkát?

Vlado: Több feladat vár rám az egyesületben – én pedig szeretem a kihívásokat, szeretem folyamatosan fejleszteni, képezni magamat. A Kárpáti Farkasok vezetősége felvázolt egy olyan rövid- és hosszútávú tervet, ami segített a döntésben. Szeretnék részese lenni, és minden tudásommal segíteni ezt a nagyszerű projektet!

David: A klub vezetőinek és nekem egyforma a gondolkodásunk, és a hosszútávú terveink is – ennek pedig kifejezetten örülök. Szeretnék fejlődni, mindent meg fogok tenni, hogy közösen sikeresek legyünk, és sok játékost tudjunk kinevelni. Azt pedig köszönöm a Farkasoknak, hogy megkerestek és bizalmat szavaztak!