Gyenes Dávid Amerikában képezte magát

Gyenes Dávid Amerikában képezte magát

2022-08-08

A Kárpáti Farkasok újabb edzője kapcsán adhatunk hírt arról, hogy külföldi edzőtáborban vett részt annak érdekében, hogy szakmai tudását bővítse. Ezúttal Gyenes Dávid kapusedző látott, tapasztalt, tanult az Amerikai Egyesült Államokban.

Az USA-beli Cleveland-be utazott júliusban Gyenes Dávid, a Kárpáti Farkasok kapusedzője. A szakember a korábban a Fehérvár AV19-nél is dolgozott Neil Conway kapustáborában bővítette szakmai tudását.

„Próbálok arra törekedni, hogy folyamatosan tanuljak és frissítsem a tudásom annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőséget tudjam nyújtani a kapusaimnak. Szerencsére Neil pozitívan állt az érdeklődésemhez és megengedte, hogy csatlakozzam a táborához. Voltak jeges és szárazezdések is, valamint videoelemzések. Remek tapasztalatokat szereztem. Jó volt látni, miként dolgoznak Amerikában és az ott megszerzett tudást biztosan tudom kamatoztatni a Kárpáti Farkasoknál is.” - nyilatkozta a tengerentúli kalandja kapcsán Gyenes Dávid.

A játékosként korábban U17-es amerikai válogatott, több kanadai (OHL, CIS), amerikai (USHL, CHL, ECHL) angol (EIHL) és az olasz ligában is megfordult Neil Conway táborában részt vett a Kárpáti Farkasok U12-es kapusa, Vértes Ádám is.

„Jó volt látni Vértes Ádámot is, hogy hol tart a vele azonos korú amerikai kapusokhoz képest. Azt kell mondanom, remekül helytállt, edzőjeként büszke voltam az ott nyújtott teljesítményére!” – tette hozzá Gyenes Dávid.

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!