Heti hokikörkép (2023. 01. 23-i hét)

Heti hokikörkép (2023. 01. 23-i hét)

2023-01-31

Rendkívül sűrű programja volt klubunknak az elmúlt hét folyamán. Hazai és idegenbeli mérkőzések sora várt jégkorongozóinkra, köztük KML-torna Erdélyben és EMHL-torna Újpesten.

2023. 01. 26., csütörtök
U18 B1 alapszakasz, Budapest, Tüskesátor
18:00 HKB - Kárpáti Farkasok 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)
Érdi gólok: Léhi K., Tóth F.

David Minárik edző: „Kiegyenlített mérkőzés volt, de úgy éreztem, nem adtunk bele 100%-ot az első két harmadban. A harmadikban el kezdtünk játszani és szereztünk is két gólt. Sajnos azonban ez nem volt elég a győzelemhez.”

2023. 01., 27-29., péntek-vasárnap
U14 Kárpát-medencei Magyar Liga, Karcfalva
Gyergyói HK - Kárpáti Farkasok 5-3 (edzőmérkőzés)
SZJA Farkasok - Kárpáti Farkasok 1-1
SZJA Medvék - Kárpáti Farkasok 2-1
Ifj. Ocskay Gábor JA - Kárpáti Farkasok 6-1
DVTK Jegesmedvék - Kárpáti Farkasok 4-1
Corona Brassó - Kárpáti Farkasok 3-1

Dósa Dávid vezetőedző: „Hosszú túrán vagyunk túl, a kötelező öt mérkőzés mellett Gyergyóba is ellátogattunk egy edzőmeccs ereéig. Csapatunk összetétele kicsit bővebb keret volt, mint a megszokott. Szerettük volna, ha mindenki, aki jövőre U14-es korosztályban játszik, részt tud venni a tornán. Jó felmérés volt számunkra, ki mennyit fejlődött az idei szezonban. Eredménytől függetlenül azt gondolom, jó mérkőzéseket játszottunk és látszik, hogy szép lassan csapattá érünk. Az első pár mérkőzés kevésbé szólt a technikai játékról, inkább fizikai hoki zajlott, ami számunkra azért jó, mert ezt a fajta játékot is meg kell tanulni és magyar viszonylatban kevesebb ilyen csapat van, mert mindenki a technikára törekszik. Az gondolom, hogy az egy-két gólos vereségeket jövőre le tudjuk dolgozni és meg tudjuk fordítani. Elégedett vagyok a tornával. Ezúton is szeretném megköszönni a szülőknek a sok segítséget, amit kint kaptunk!”

OB IV/C B csoport, középszakasz, Székesfehérvár, Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok
Lizards - Kárpáti Farkasok 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)
Érdi gólok: Novák D. 2, Laczkó I.

Simon Levente csapatvezető: „Ezzel a vereséggel csökkentek az esélyeink, hogy megszerezzük az ötödik helyezést a bajnokságban. Ennek ellenére nincs okunk elkeseredni, a játék képe alapján akár nyerhettünk volna két-három góllal. A csapat jól játszott, talán ennyire szép és kombinatív játékot még nem mutattunk. Sok helyzetünk viszont kimaradt. Nem adjuk fel, egy esetleges körbeverés esetén még mindig odaérhetünk az ötödik helyre.

2023. 01. 28., szombat
U14 V. csoport, középszakasz, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok B - UTE B 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
Érdi gólok: Németh B., László O.

Csehy Zsombor vezetőedző: „Jó iramú mérkőzést vívtunk, az első harmadtól kezdve az utolsó sípszóig. Végig motiváltan és nagy akarattal játszott mindenki, aminek nagyon örülök. A helyzetkihasználásunk ma nem remekelt, sajnos csak 2 gólt sikerült szereznünk. A támadó harmadban javulnunk kell, hogy több gólt tudjunk lőni. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal és hozzáállással.”

U10 kék torna, Győr
UNI Győr-Nemak ETO HC - Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok - Sportországi Cápák
UTE - Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok - UNI Győr-Nemak ETO HC

Sándor-Székely Katinka edző: „Fejben nem igazán voltunk ott a pályán, elég hullámzóan alakult a játékunk. Fontos, hogy a gyerekek végig koncentráltak legyenek. Összeségében tanulságos torna volt, a hibákból tanulni kell.”

U10 piros torna, MAC Budapest Kisstadion
Vasas SC - Kárpáti Farkasok
MAC Budapest C - Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok - White Sharks
Vidra SE - Kárpáti Farkasok

Hamvai Szilárd edző: „Remekül készültek a mérkőzés sorozatra a srácok, mindenki szemében ott volt a tűz. Volt pár játékos, akiknek ez volt élete első mérkőzése és volt, aki már rutinos rókának számított. Különösen tetszett, hogy a csapat végig összetartó volt, fáradhatatlanul végigdolgozták mind a négy meccset. Persze a végére elfáradtak, de örültem, hogy mindenki beleadott mindent. Remek kapusteljesítményt láttam, ami óriási önbizalmat adott a játékosoknak és egy pluszt tudott hozzátenni a játékhoz.”

U10 Európai Mini Hoki Lliga, Újpest
Kárpáti Farkasok - HK Ruzinov Bratislava 3-3 és 7-2
Kárpáti Farkasok - Gladiators Trnava 0-5 és 2-3
Kárpáti Farkasok - UTE 1-2 és 1-5
Kárpáti Farkasok - HOBA Bratislava Blue Rockets 10-3 és 8-4
(Minden félidő külön mérkőzésnek számított)

Hegyi Ádám vezetőedző: „Ellenfeleink a Ruzinov Bratislava, a Trnava, az UTE és a Hoba Bratislava csapatai voltak. Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, a gyerekek szinte végig koncentráltan és harciasan játszottak. Örömmel tapasztaltam, hogy az idei szezonban már lényegesen több srác kopogtat a kék csapatunk ajtaján, és ha lehetőséget kapnak, azzal élni is tudnak. Szereztünk szép győzelmeket és elszenvedtünk tanulságos vereségeket is, de akkor is végig küzdöttünk. Büszkék lehetünk az U10-es csapatunkra az EMHL-ben nyújtott teljesítményért!”

U18 B1 alapszakasz, Érdi Jégcsarok
Kárpáti Farkasok - UNI Győr-Nemak ETO HC 1-10 (0-6, 0-1, 1-3)
Érdi gól: Bálint V.

Fekecs Norbert vezetőedző: „A múltkori, szoros mérkőzés után várható volt, hogy erősebbek lesznek nálunk, hisz igen tartalékos csapattal álltunk ki ellenük. Pont két sorunk volt és a feljátszó fiatal srácok eddig nem sűrűn kerültek szembe idősebb és erősebb játékosokkal, most ez megtörtént. Ettől függetlenül állták a sarat. Az idősebb U18-s játékosok sok jégidőt kaptak, de sajnos ezzel együtt hamar el is fáradtak. Bár mindenki számára nehéz mérkőzésen vagyunk túl, akadtak olyanok is,  akik a negyedik mérkőzésüket játszották a héten. Ha egy kicsit okosabban és nagyobb szívvel játszunk, akkor talán valamivel szorosabb is lehet volna a párharc. Mentálisan hamar szétestünk. Meg kell tanulnunk, hogy nem kifogásokat kell keresnünk az éppen nem túl fényes szereplésünkre. Mindenki hibázik, a gyengébbet segítenünk kell, hogy erős legyen a csapat egység. Mindenki önbizalommal telve korcsolyázzon ki a jégre, hogy magukhoz mérten maximális teljesítményt tudjanak nyújtani. Amíg csak a csapattárs hibáit vesszük észre, de a sajátunkat nem, addig van még mit fejlesztenünk magunkban, hogy valódi profi sportemberek legyünk.”

Az U18-as csapat második helyen zárta az alapszakasz B1 csoportját. A középszakasz a hétvégén startol, melynek nyertese bejut a legjobb nyolc közé. 

„Az összes mérkőzést nyernünk kellene a középszakaszban a cél teljesítése érdekében. Legfőképpen nem játéktudásban vagyunk lemaradva, inkább mentális hiányosságok vannak. Nem sikerül mindig a célra összpontosítani, így hamar letérünk a kijelölt útról, sajnos. De ezért szép a sport, mert mindig van min javítani és most megkaptuk az esélyt” - folytatta értékelését Fekecs Norbert.

2023. 01. 29., vasárnap
U8 piros torna, Tököli Jégdom
Ifj. Ocskay Gábor JA - Kárpáti Farkasok
VUA Pandák - Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok - Jégoroszlánok
Kárpáti Farkasok - Ifj. Ocskay Gábor JA

Sándor-Székely Katinka edző: „Nagyszerű hangulatú tornán vettünk részt, nagyon élvezetes meccseket játszottak a gyerekek. Sok gólt lőttünk, elégedett vagyok a gyerekekkel. Ügyesek voltak!”

U12 sárga, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok B - Veszprémi Jéglovagok 0-0

Hamvai Szilárd edző: „A mérkőzés első cseréjétől kezdve remek tempót diktáltunk, oda-vissza ment a játék, viszont a támadó kapuig nehezen jutottunk el. A védekező munkánk remekül teljesített, egy-egy apróbb hibát tudott gólra váltani az ellenfél. A harmadik harmad viszont fordulópont volt, megálltak a lábak, nem támadtuk agresszívan az ellenfelet, hagytuk, hogy bejöjjenek a kapunk elé. Ezekből a helyzetekből sok könnyen elkerülhető gólt kaptunk. Az első és a második harmaddal tökéletesen elégedett voltam, a harmadik harmad remek lecke volt arra, hogy korcsolyázás nélkül nem lehet eredményesen játszani.”

U8 piros kezdő torna, Dunaújvárosi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - HKB
Dunaújvárosi Acélbikák - Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok - Ifj. Ocskay Gábor JA
HKB - Kárpáti Farkasok

Csibi József vezetőedző: „Szinte az összes gyereknek ez volt élete első tornája. Mindenki jól érezte magát, úgy gondolom, minden gyerek a saját szintjén jól teljesített . Volt egy nagyon jó kapus teljesítmény is. Összeségében elégedett vagyok, mert minden kezdő gyerek nagyon jól érezte magát, és örömöt boldogságot láttam rajtuk.”

U8 sárga torna, Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Ifj. Ocskay Gábor JA2 - Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok - Jégkert SE
Kárpáti Farkasok - Szekszárdi Jégmadarak
Kárpáti Farkasok - Ifj. Ocskay Gábor JA1

Csibi József vezetőedző: „Nagyon jó mérközéseket játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amelyekből rengeteg gólt sikerült szerezni. Nagyon tetszett, hogy sokszor megtalálták a társukat és a passzolás is kezd alakulni. A visszajáték (védekezés) még akadozik, de jó úton járunk. Összességében elégedett vagyok.”

U12 kék, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - Ajkai Óriások 0-0

Kedves Alfréd vezetőedző. „Egy sok gólos oda-vissza mérkőzést játszottunk. Sok jó megoldás volt a támadó harmadban, ugyanakkor sok hibát vétettünk a védekezésben és a kiállításaink száma is nagyon sok volt az utolsó két mérkőzésünkön. Ezekben a dolgokban mindenképp javulni kell.”

U16 II. csoport, középszakasz, Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék Akadémia - Kárpáti Farkasok 5-4 (2-3, 2-1, 1-0)
Érdi gólok: Tóth F. 2, Domonkos N., Szentandrássy N.

David Minárik vezetőedző: „Az év egyik legjobb mérkőzését játszottuk, azonban ez nem volt elég a győzelemhez. Jó iramú játék volt mindkét oldalon szép támadásokkal, érzelmekkel tarkítva. A mérkőzés végén nem tudtunk hosszabb ideig nyomást gyakorolni az ellenfélre és kiegyenlíteni. Ez volt az utolsó selejtező mérkőzés, sajnos idén nem jutottunk be a rájátszásba.

+ Ráadásként klubunk jégkorongozói a helyszínen tekintették meg a jégkorong Magyar Kupa bronzmérkőzését, Kedves Alfréd edző vezetésével.

(Fotó: a Gyergyói HK és a Kárpáti Farkasok jégkorongozói az erdélyi edzőmeccsen)