Válogatottjainkon az edzők szeme

Válogatottjainkon az edzők szeme

2022-11-10

Sűrű napjai vannak a magyar utánpótlás jégkorong-válogatottaknak. A felkészülés és közös gyakorlás jegyében több korosztály is táborba vonult és edzőmeccseket is játszik. Nagy örömünkre, klubunk több játékosára is számítanak a szakmai vezetők.

Az U15-ös mezőnyben Nagy Ábel Dániel és Tóth Flórián léphet jégre azon az ausztriai tornán, melyen Árkovics Bálint szövetségi edző csapata Olaszország, Ausztria és Bajorország ellen is meccsel.

A program:
november 11., 18.30: Magyarország-Olaszország
november 12., 14.30: Magyarország-Ausztria
november 13., 11.00: Magyarország-Bajorország

A mérkőzéseket közvetítik, amit IDE kattintva lehet elérni.

Az U16-osoknál szintén két Farkas kaphat lehetőséget a bizonyításra: Balázs Előd és Polgár Lázár utazott el arra a győri felkészülési tornára, melyet mától szombatig tartanak a kisalföldi megyeszékhelyen.

A program:
november 10., csütörtök, 18.00: Magyarország-Olaszország
november 11, péntek, 18.00: Magyarország-Szlovénia
november 12., szombat, 12.30: Magyarország-Ausztria

U17-ben ugyancsak két hokis kapott meghívót. Léhi Kristóf és Kuminka Zsombor Székesfehérváron tartózkodik Svasznek Bence szövetségi edző keretével, amely ma és holnap a lengyel U18-as nemzeti csapattal mérkőzik meg.

Az U18-asoknál az előző idényben megszokhattuk, hogy rendre volt Kárpáti Farkasok-játékos. Jelenleg azonban nem így van, viszont egy érdekességet mindenképpen fontos és egyben örömteli megemlíteni: Barna Olivér és Horváth Alex (utóbbi Érd kiváló sportolója díjjal is büszkélkedhet) a nyáron eligazolt a Kárpáti Farkasoktól a német ESC Dresdenhez, ami minden bizonnyal a további fejlődésük érdekében jó döntés volt. A teljesítményüket pedig továbbra is figyelemmel kísérik a hazai szövetségnél, hiszen jelenleg is ott vannak a 18 év alatti válogatott keretben. Hasonló helyzetben van az U17-es keretben szereplő, szintén korábbi KF-jégkorongozó Molnár Botond, aki ugyancsak a német bajnokságban, a Krefeld színeiben játszik már és tagja a válogatottnak. További érdekesség, hogy korábbi játékosaink nemrég egymás ellen is összecsaptak a német pontvadászatban.

Hajrá, Farkasok!

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!

(Borítókép: Utánpótlás Sportfotó)