32 másodpercen múlott a döntetlen – hokimajális az érdi jégcsarnokban

32 másodpercen múlott a döntetlen – hokimajális az érdi jégcsarnokban

2019-05-20

Az érdiek egyelőre még nem szoktak rá a jégkorong ízére - az Érdi Jégcsarnok hokimajálisára inkább csak a megszállott jégkorongrajongók zarándokoltak el - igaz ők jöttek a fővárosból és Székesfehérvárról, és Erdélyből is.

Az érdiek egyelőre még nem szoktak rá a jégkorong ízére - az Érdi Jégcsarnok hokimajálisára inkább csak a megszállott jégkorongrajongók zarándokoltak el - igaz ők jöttek a fővárosból és Székesfehérvárról, és Erdélyből is.

Persze nem lesz ez mindig így. A Kárpáti Farkasok otthonában még csak február óta folyik a munka – és már így is U8-as és U10-es csapatot is edz a szakmai stáb és az utánpótlásnevelés és toborzás más korosztályokban is tart. „Érden ötezer 15 évesnél fiatalabb gyermek él és szeretne megtanulni korcsolyázni és hokizni. Használja is mindenki a csarnokot egészséggel!” – jelentette ki az eseményt megnyitó T. Mészáros András, Érd polgármestere.

A közel telt házas csarnokban aktív és öregfiúk játékosokból összeállított inkább csak (válogatott) fehérnek és (Kárpáti Farkasok) pirosnak nevezett csapat játszott barátságos mérkőzést. A szurkolótábor is aszerint alakult, hogy kinek-kinek a mai vagy „tegnapi” kedvence milyen színű mezt öltött magára.

A fordulatos, hol meglóduló, hol kicsit lassúbb játékban a fehérek szerezték meg a vezetést a 13. percben, majd mindkét csapat kapusa néhány bravúros védéssel remekelt. Eközben a nézők között apukák oktatták a jövő reménységeit: a passzolás a lényeg.

A gálameccs nem a megszokott hokis időbeosztást követte, két harminc perces félidőt játszottak a csapatok. Az első félidő hajrája a pirosaknak sikerült jobban, 50 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek.

A szünetben szinkron- és műkorcsolya bemutatók színesítették a programot a Hoffmann Korcsolya Akadémia és a Budaskate SE jóvoltából. Hatalmas tapsot kaptak a pöttöm szinkronkorisok, őket követték a műkorcsolyázók, közöttük Papp Vivien, négyszeres magyar bajnok, aki ebben a szezonban 26 nemzetközi versenyen vett részt és mindegyikről éremmel tért haza: 19 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzéremmel.

Miközben pedig újra a jégkorongozók vették birtokba a pályát, a melegítés alatt újra csak egy apuka jóvoltából a környékén ülők sokat megtudtunk a személyre szabott, a játékos lábára formázott korcsolyacipók előnyéről is.

A második játékrész elején ismét a fehérek jutottak előnyhöz, s eközben jött az atyai intelem is: azért figyelj, hogy gyorsan tudjál dönteni. Ezután az egyre pörgősebbé és látványos megoldásokban is gazdagodó játékban váltakozva estek a gólok: a fehérek vezettek, a pirosak felzárkóztak.

A vége előtt 12 perccel fordult először a kocka, és vették át a pirosak a vezetést, ezután azonban a fehérek két szép góllal fordítottak, s mindössze 32 másodpercen múlt a döntetlen…

Mialatt pedig a játékosok megköszönték a játékot, Balázs Attila, a Kárpáti Farkasok SE elnöke és Hegyi Ádám, vezetőedző tájékoztatták a közönséget, hogy az egész nyáron is nyitva tartó jégcsarnok alapkövét 2017-ben tették le, és idén februártól már megindult a kori suli és az utánpótlásnevelés a klubban. Jelenleg U8-as és U10-es csapatuk van,de több korosztályban folyik a tagtoborzás, így ősszel remélhetőleg még több kis farkas edz majd itt. A klub szoros kapcsolatot ápol a Gyergyói Hoki Klubbal, ahol egyelőre csak felnőtt csapat működik, de várható az utánpótlásnevelés is. S mivel a klub vezetésének sikerült jó kapcsolatokat kiépítenie a svéd szakembergárdával, ennek eredményeként nem csak Gyergyóba érkezett svéd szakvezető, de ősztől várhatóan Érdre is.

Szöveg: Halmos Ágnes Fotó: Kuttner Ádám

 

A gálameccsen pályára léptek:

Becze Zoltán, Horváth László, Sofron Attila, Sofron Árpád, Csibi József, Bedő Botond, Szvitlák István, Szvitlák Attila, Szekeres Károly, Tankó Károly, Láday András, Mihály Ákos, Buzás Arnold, Madácsi Benedek, Lévai Péter, Szabó Krisztián, Péter Andor, Sofron Ádám, Sofron István, Hajós Roland, Dósa Dávid, Szőke Álmos, Szabó Bence, Kiss Roland, Sarkadi Csaba, Kordisz András, Fekecs Norbert.

Játékvezetők: Doór András, Tejfalussy Béla