A Kárpáti Farkasokkal indul az U18-as bajnokság

A Kárpáti Farkasokkal indul az U18-as bajnokság

2021-09-04

A Kárpáti Farkasok életben különleges nap a mai: első bajnoki mérkőzését vívja az U18-as csapat. A célok között az is szerepel, hogy a gárda az osztrák bajnokságban is indulhasson.

Ma 18:45-kor az Újpesti Jégcsarnokban bedobják a korongot és a Kárpáti Farkasok U18-as csapata az Újpesti Jégkorong Akadémia vendégeként elkezdi a menetelést a korosztályos bajnokságban. Újabb szintet lép ezzel az érdi jégkorong. „Mérkőzésről mérkőzésre fejlődni, kihozni magunkból a lehető legjobb teljesítményt, és szép lassan közelebb kerülni a nagyobb csapatokhoz. Ezt az elvárást támasztjuk magunkkal szemben” – nyilatkozta U18-asaink vezetőedzője, Fekecs Norbert.

Az edző értékelése szerint jelenleg a tízcsapatos bajnokság középmezőnyéhez sorolható a Kárpáti Farkasok, de természetesen szeretnének minél előrébb végezni. A felkészülési meccseken még nem sikerült győzelmet elérni, de volt, hogy közel volt az érdi klub az ellenfélhez, és ahogy összeáll a csapat, lesznek majd sikerek is. Formálódó együttesről van szó, a jégkorongozók különböző helyekről érkeztek Érdre és korábban nem játszottak együtt. Tizennégy-tizenöt U18-as korosztályhoz tartozó játékos tagja a keretnek, így szükség van a fiatalabbakra, az U16-osokra is. Az első meccsen, Újpesten nyolc U18-as és hét U16-os Kárpáti Farkas lép pályára.

„Tudjuk, hogy az Újpest mindig is a legjobbak közé tartozik, rendszerint ott van az első három-négy között. Ezen a meccsen nem a jelzőtáblán kell látszódnia az eredménynek, hanem azt várom, hogy megvalósítsuk azokat az apróbb dolgokat, amelyeket az utóbbi hetekben gyakoroltunk. Felvenni a védőharmadban a pozíciót, nem beengedni az ellenfelet a kapu elé, korongvesztéskor azonnal nyomást helyezni a másik csapatra. Ezek kisebb célok, apróbb győzelmeket jelentenek, ha sikerülnek, ahogy az egy-egy elleni, palánk melletti harcok megnyerése is, amelyek idővel az eredményeken is látszódnak majd” - vázolta fel Fekecs Norbert.

Az idei szezonban hét csapat kvalifikálhatja magát az osztrák bajnokságba is, erre pedig a Kárpáti Farkasok esetében is reális esély kínálkozik: jó játékkal, kis szerencsével elérhető lehet a külföldi pontvadászat is.

De a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a játékosok, minél többet fejlődjenek, hogy jövőre az U16-ból felnövőkkel együtt egy erős, jó csapat alakuljon ki.

Hajrá, Kárpáti Farkasok!

(Fotó: Utánpótlássport.hu)