Edzőképzés a Kárpáti Farkasoknál

Edzőképzés a Kárpáti Farkasoknál

2020-11-24

Az elmúlt héten Marko Valencic volt a Kárpáti Farkasok vendége, akinek célja az edzőink és szakmai programunk fejlesztése volt.

A Kárpáti Farkasoknál a játékosok fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a környezetünk is folyamatosan megújuljon, valamint edzőink is naprakész, gyakorlatias tudással rendelkezzenek.

Rob Daum érkezésével az edzők fejlesztése elkezdődött, de sajnos a vírushelyzetre való tekintettel családja kérésére hazautazott Kanadába, továbbiakban onnan segíti a munkánkat. Ugyanakkor új lehetőségek után kutatva hívtuk meg egy hétre egyesületünkhöz Marko Valencicet. 

Marko Zágrábban született és kezdett el jégkorongozni, az elmúlt 5 évben elvégezte a finnországi Vierumakiban az egyetemet és ott maradt, mint a fejlesztési program egyik vezetője, emellett több IIHF projektben is részt vett. 

Az elmúlt héten végig látogatta a korosztályos edzéseket és több előadást is tartott az edzőknek. A hét kiértékelése nagyon sokat segített abban, hogy visszajelzést kapjunk a szakmai munkánkról, valamint a jövőbeni irányvonalak meghatározásához támpontokat adott részünkre.

Marko, hogy érezted magadat a Kárpáti Farkasoknál?

Nagyszerűen, az edzők nagy lelkesedéssel fogadtak és nagyon élveztem a munkát velük.

Mennyire vagy elégedett a látottakkal?

A klubnál jó munka folyik, nagy potenciál van bennük. Ugyan csak két éve dolgoznak, de már így is szép sikereket értek el a toborzás és az alsóbb korosztályoknál.

Mennyire hasonlít vagy eltérő a munka egy finn klubcsapathoz képest?

Hasonlóan dolgoznak, mint a finnek. Az állomásos edzések nagyon jól fejlesztik a fiatalokat. Szeretem, ha sok játékos gyakorlat van, mert így jó kedvűen fejlődhetnek a kishokisok. Egy valamiben van különbség, a finneknél edzés előtt vagy után mindig van szárazedzés, az ABC (agility, balance, coordination) és a motoros képességek fejlesztése miatt. Sajnos ezt a vírushelyzet miatt, most még nehezebb megoldani.

Van esetleg bármi, amit javasolnál a játékosoknak és a szülőknek?

Igen, mindenképp a játékosok dolgozzanak keményen és hallgassanak az edzőkre. A szülők támogassák a gyerekeket és élvezzék, hogy gyermekük ezt a remek sportot egy nagyszerű helyszínen űzheti.