Hazai győzelemmel kezdték a bajnokságot a 16 év alattiak

Hazai győzelemmel kezdték a bajnokságot a 16 év alattiak

2021-09-14

Három korosztályunk számára is megkezdődött a bajnoki szezon az elmúlt hétvégén. A Kárpáti Farkasok U16-os alakulata hazai jégen aratott kiütéses győzelmet.

U12-től U18-ig voltak érdekeltek csapataink a legutóbbi bajnoki fordulóban. A legidősebbek már korábban megkezdték a szezont, a többieknek viszonyt a nyitányt jelentette a hétvége.

A Hegyi Ádám vezette U12-es alakulat a Sportország ellen lépett jégre. Ebben a korosztályban még nem számolják az eredményt, a lényeg a pályán mutatott játék, illetve az egyének fejlődése.

Hegyi Ádám vezetőedző: "Nagyon elégedett vagyok a vasárnapi mérkőzéssel, sok mindent viszont láttam, amiket gyakoroltunk. Öröm látni, hogy az idei szezonban korosztályt váltó első éves U12-es gyerekek is oroszlánrészt vállaltak a mérkőzés alakulásában."

Az U14-esek A és B csapata is érintett volt a legutóbbi játéknapon. Hamvai Szilárd tanítványai egy győzelmet és három vereséget könyvelhettek el az Érdi Jégcsarnokban.

Eredmények, U14:
Kárpáti Farkasok A - Óriások Jégkorong SE 7:1
UTE A1 - Kárpáti Farkasok 9:1
Vasas SC - Kárpáti Farkasok 6:2

Kárpáti Farkasok B - Szigeti Bikák 0:15

Hamvai Szilárd vezetőedző: "Az Óriások ellen jól kezdett a csapat, sok helyzetet sikerült kialakítani az ellenfél kapuja előtt. Az első gólunkra hamar jött a válasz, de a második harmadban sikerült eldönteni a mérkőzést. Jól játszottak a srácok, végig sikerült dominálnunk. A második mérkőzés kapcsán fontos megemlíteni, hogy nagyon erős ellenfél az Újpest, ezzel mindenki tisztában van. Mégis, amit megengedtünk nekik, abba nem tudok belenyugodni. Túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, kevés korongot szereztünk, ütközéseink száma nagyon alacsony volt. Ez az eredményen is meglátszott. A második harmad közepe felé sikerült kicsit jobban bekeményíteni, de itt már a fáradtság is jelen volt. A harmadik harmad viszonylag jól sikerült, kapott gól nélkül lehoztuk és végre sikerült felvennünk a sebességet. Csalódott voltam, mert ennél jobb eredmény is születhetett volna, ha az elejétől bátrabban megyünk. A Vasas elleni meccs nagyon tetszett. Sajnos nem sikerült megnyernünk, de most az első perctől fogva magabiztosan játszottunk. A védekezésben voltak nagyobb hibák, ezt sajnos könyörtelenül kihasználta az ellenfél. Ettől függetlenül összességében elégetett vagyok, férfiasan küzdöttek végig a srácok."

A David Minárik által irányított 16 év alatti csapat nagyarányú sikerrel kezdte a szezont. Hazai pályán tizennyolc góllal nyertek a farkasok.

Eredmény, U16:
Kárpáti Farkasok - Pesterzsébeti HC 19:1

David Minárik vezetőedző: "Ez egy nagy győzelem volt számunkra. Minden szituációban jobbak voltunk ellenfelünknél. A srácok sok gólhelyzetet teremtettek, amelyek nagy részéből gólok is születtek. Megérdemelten nyertünk. De hozzá kell tenni, hogy az ellenfél játéktudásának szintje nem volt releváns ebben a kvalifikációs csoportban." 

Eredmény, U18:
FTC-Telekom - Kárpáti Farkasok 2:4

Fekecs Norbert vezetőedző: "A hétvégén egy velünk hasonló szinten levő csapattal küzdöttünk meg. Jó mérkőzés volt, amely alatt felváltva tudtak dominálni a csapatok. Volt olyan időszak, amikor 5 percig nem kaptunk lövést és akadt olyan is, amikor emberelőnyben játszottunk, de nem tudtunk kijönni a saját védekező harmadunkból sem. Az elején rohantunk az eredmény után, szerencsére a mérkőzés végére ez megváltozott. Talán egy picit több erőnk maradt a harmadik harmadra, így sikerült előnyünkre fordítanunk két hibájukat is. Az ilyen mérkőzések a leghasznosabbak a srácok számára, amikor folyamatossan stresszhelyzetben kell játszaniuk. Ezekből lehet a legtöbbet tanulni."