Hokisuli: Aki belekóstol, hamar megszereti

Hokisuli: Aki belekóstol, hamar megszereti

2021-07-07

Itt kell megszerettetni a gyerekekkel ezt a sportot. A tapasztalat azt mutatja, aki kipróbálja annak meg is tetszik. 

Csehy Zsombor edző a felelős a Kárpáti Farkasok hokisuli programjáért, ami nem kis felelősség, tudván, hogy alapesetben a hokisüli az első dolog, amivel megismerkedik minden jövőbeli jégkorongsztár. 

Szó sem lehetett arról, hogy óvodákat látogassatok meg az elmúlt egy év alatt, mégis volt, akikkel foglalkoznotok, pedig a kicsik többsége korábban nem volt ahogyan idetaláljon. Minek köszönhető ez?

Jó a hírünk itt, Érd környékén, sokan hallottak már a Kárpáti Farkasokról, így már maguktól érkeznek, anélkül, hogy mi szerveztünk volna toborzókat. Azt látom, hogy az a gyerek, akit egyszer idehoznak a szülei, annak nagyon hamar megtetszik amit itt történik, és szeret hozzánk jönni. Nem nagyon veszik másfelé az irányt.

Miről is szól a korisuli és hokisuli Érden?

Heti kétszer voltak edzéseink, ahol az alapokat igyekeztünk megtanítani. Korcsolyázni, stabilan megállni a jégen. Mindezt sok játékos gyakorlattal, játszva tanítottuk a gyerekeket. Emellett rámentünk kicsit a jégkorongra is, floorball ütővel alap bottechnikát is tanultak. A kezdetekben műanyag korcsolyával jöttek jégre, de aztán a szülők hamar beszerezték a hokikorikat. Amikor pedig már átadhattuk a korosztályos edzésekre a gyerekeket, megkapták az első teljes felszerelésüket is. Körülbelül 30 kisgyerek került át tőlünk a korosztályos hokira, amivel a jelenlegi helyzetben nagyon elégedett vagyok.

A hokisuli mellett kivetted a részed az U8-10 munkájából és az U12-eseknél is volt feladatod

Igen, az U12 C csapatot vittem. A szezon eleje döcögősen indult, nagypályán kellett már helytállniuk a gyerekeknek és megtanulni a vele járó szabályokat is, szerencsére hamar belerázódtak. Úgy gondolom, hogy jó szezont zártunk, sokat fejlődtek a gyerekek, sikerült a szintkülönbségeket csökkenteni. A következő szezonban folytatjuk a megkezdett munkát, és egy erősebb C csapattal fogunk nekivágni az idénynek. Összességében elégedett vagyok, persze  lehetett volna jobb is, de járvány miatt ez ilyen volt.

Mire számítasz jövőre?

Remélem, hogy a következő tanévben már lehetséges lesz, hogy toborzókat szervezzünk a környék óvodáiban, illetve, hogy megszervezzük, hogy az óvodák jöjjenek hozzánk jégre a délelőtti programjainkra és akkor még több gyerekkel gyarapodhat a Kárpáti Farkasok.