Így készül az új évre az edzői stáb

Így készül az új évre az edzői stáb

2019-08-07

Még sokan nyaralnak, de lassanként visszatérnek a jégre a Kárpáti Farkasok. Augusztus 5-től újraindulnak az edzések. Az edzői stáb már kész tervekkel várja az új szezont. Elsőrendű cél a sportolói létszám növelése.

A Kárpáti Farkasok edzői stábja a következő lesz: az U8-nál Csibi József, az U10-nél Hegyi Ádám, az U12-es csapatnál Dósa Dávid a vezetőedző. A délelőtti óvodás és iskolás korcsolyaoktatás koordinátora Csehy Zsombor, aki emellett másodedzőként mindhárom korosztályos csapat munkájában részt vesz. A szakmai stáb tagja még Hammes Dániel, a kapusainkat pedig Bálizs Bence tanítja.

 

 

Most áll össze először először „nagypályás” csapatunk, azaz az U12-eseink.  Itt a korosztálybontás pillanata, azaz már nem együtt, hanem három különböző korcsoportban, azaz U8, U10 és U12-es korosztályban zajlanak majd az edzések. Természetes része a fejlődésnek ez a lépés, hiszen teljesen más egy edzés, amit a legkisebbeknek kell tartani, ahhoz képest, amit a például az U12-es korosztályban történik. A következő évből is a lehető legtöbbet, legjobbat szeretnénk kihozni, hiszen erre köteleztük el magunkat, ez az életünk. Azt akarjuk elérni, hogy itt Érden egy valóban komoly jégkorong utánpótlás bázis épüljön ki – fogalmazott nemrégiben Hegyi Ádám edző.

A Kárpáti farkasoknál dolgozó edzők egyetértenek abban, hogy a szülőkkel való kommunikáción erősíteni kell. Mivel Érden új sportág a jégkorong sokan nem értik, nem is érthetik, hogy mi a lényege, miként működnek ebben a dolgok. Lesznek értekezletek, megbeszélések, ahol igyekeznek megértetni velük azt amit a jégkorongról tudniuk kell, mi miért zajlik úgy az edzésen, vagy mérkőzésen, ahogy az éppen történik. A szülőkre is komoly feladat hárul, ők is meg kell ismerjék, hogy mi az ő szerepük a jégkorongozók nevelésében.
Lássuk, hogyan látják az előttünk álló szezon kihívásait az edzői stáb tagjai: 

 

 

„Kellemes meglepetés ért, amikor ide érkeztem, hiszen Ádámék egészen ügyes gyerekeket tudtak összetoborozni, vannak köztük, akik akkorát fejlődtek, hogy úgy tűnik mintha már 1-2 éve jégkorongoznának. Az a feladat, hogy, hogy minél több gyereket bevonzzunk a pályára. Elsősorban az 5-6 évesekre gondolunk, hiszen fontos, hogy ebben a korban már jégen legyenek. Ideális az lenne ha a gyerekek 2-3 szezont a legkisebb korosztályban töltenének, mielőtt kinőnek innen és fennebb lépnek” - fogalmaz Csibi József. Az U8-asok edzője leszögezi, Érden minden adott ahhoz, hogy jó munkát végezhessenek. A körülmények nagyon jók, az edzői stáb tagjai közt is kiváló az együttműködés, meghallgatják egymás véleményét.

A kitűzött cél, hogy az új évben megduplázzák a Kárpáti Farkasoknál sportolók létszámát, ezért  szeptembertől gyakori vendégei lesznek az óvodáknak, iskoláknak, ráerősítenek a gyerektoborzásra,

„Érden februárban kezdődött a jégkorongozás és ismeretlen még, de ha igazán beindul akkor maguktól fognak fognak jönni a gyerekek” - jelenti ki Csibi József.

 

 

Nagyon új lesz mindenkinek az új szezon, hiszen az U12-es korosztályba most felkerülők lesznek az elsők, akik egész pályán fognak játszani. Még ebben a korosztályban sem számolják az eredményt, és a cserék dudaszóra történnek, de azt mondhatjuk ez az utolsó lépés a rendes hoki irányába, ahol már számít az eredmény és már folyamatos cserék vannak. 

A bajnokságban olyanokkal fogunk találkozni, akik előrébb tartanak, 5-6 éve hokiznak, a szezon végére azonban már látható lesz a felzárkózás, lényegesen közelebb fogunk kerülni hozzájuk” - mutat rá Dósa Dávid.  Azok mellett, akik most fogják megismerni a nagypályás jégkorongot, lesznek játékosaink, akik más kluboktól igazoltak ide és amellett, hogy erősítést jelentenek, segítenek abban, hogy a többiek is felzárkózzanak, húzzák őket magukkal. Az U12-esek edzője megjegyzi, hogy ha még komoly is a lemaradás a tapasztaltabb ellenfelekkel szemben, nincs elkésve semmi, még bőven utol tudják őket érni a Kárpáti Farkasok. 

 

 

Csehy Zsombor többrétű munkát végez: ő a délelőtti korcsolyaoktatás koordinátora, és a három  korosztályos csapatnál segédedzőként dolgozik. „ A korcsolyaoktatás célja, hogy minél több gyerekkel megszerettessük a korcsolyázást és minél többet át tudjunk vinni innen a jégkorongba. Játékos foglakozások révén igyekszünk azt elérni, hogy ők is megszeressék kedvenc sportágunkat” - fogalmaz. A korcsolyaoktatásra az óvodákban, iskolákban fogják felhívni a figyelmet.

Bálizs Bence a szlovákiai élvonalban szereplő MAC Újbuda kapusaként vállal feladatot az érdi utánpótlás-nevelésben. Az ő feladata a Kárpáti Farkasok kapusainak fejlesztése. Idejétől függően heti egy vagy két alkalommal tart edzéseket Érden.

Megpróbálok minél erősebb alapot adni a kapusoknak, korcsolyatechnika, mozgástechnika fejlesztéssel, jégen és szárazon is. Ha egy gyerek, aki addig mezőnyjátékos volt úgy érzi, hogy szeretné kipróbálni magát kapusként, akkor közösen nézzük majd meg, hogy ez miként működne. Lesz hatásköröm abban, hogy elmondjam: érdemes-e vagy sem meghozni ezt a fontos döntést” - foglalja össze feladatát Bálizs Bence.