Lejátszotta története első mérkőzését a Kárpáti Farkasok U18-ban

Lejátszotta története első mérkőzését a Kárpáti Farkasok U18-ban

2021-09-07

Először lépett jégre a Kárpáti Farkasok idén nyáron alakult U18-as jégkorongcsapata tétmérkőzésen. Az Újpesti Jégcsarnokban rendezett bajnokin az esélyesebb házigazda egyelőre túl nagy falatnak bizonyult.

Történelmi pillanatoknak lehettek szem- és fültanui azon szurkolók, akik kilátogattak szombat este az Újpesti Jégcsarnokba. A Fekecs Norbert vezetőedző és David Minárik másodedző által irányított Kárpáti Farkasok az U18-as jégkorong-bajnokságban története első mérkőzését játszotta le. 

A találkozónak természetesen a vendéglátó Újpesti Jégkorong Akadémia volt az esélyese, ami meg is látszott a játék képén, s ezáltal az eredményen is. Az első harmadot 4:0-ra, a másodikat 4:1-re, a harmadikat 7:0-ra veszítette el az érdi klub. A szintén történelmi első Kárpáti Farkasok-gólt Barna Olivér szerezte Molnár Botond Levente passzából.

U18 kvalifikáció:
Újpesti Jégkorong Akadémia - Kárpáti Farkasok SE 15:1 (4:0, 4:1, 7:0)

Fekecs Norbert vezetőedző: "Az eredmény sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Az Újpest az ifi bajnokság mezőnyének első felébe tartozik, egy erős csapat. Csapatunk egy része U16-os játékos volt, így számítottunk rá, hogy nehéz lesz. Akadtak rövidebb periódusok, amikor erősebben tudtuk támadni az Újpest kapuját és kialakítani helyzeteket. Több ziccerünk is volt. Sajnos csak egyet sikerült gólra váltani. Nincs időnk keseregni, megyünk tovább. Szerdán játszuk a következő mérkőzésünket. Remélem, sikerül majd jobban oda figyelni a védekező játékunkra. Egy stabil védekezés erős tartást adhat a csapatnak."

Szerdán hazai közegben, az Érdi Jégcsarnokban fogadja az ifjúsági gárda a Kanadai Magyar Hokiklub SE-t. Az összecsapás 19 óra 40 perckor kezdődik.

Fotó: Fekecs Norbert vezetőedző