Nyuszi Csuszi az Érdi Jégcsarnokban

Nyuszi Csuszi az Érdi Jégcsarnokban

2019-04-30

Április utolsó szombatján Nyuszi Csuszi vetélkedőre hívtak minden korcsolyázni szerető gyereket az Érdi Jégcsarnokba, ahol a Buda Skate SE és a Hoffmann Kori Akadémia oktatói vezetésével játékos gyakorlatokat teljesíthettek a résztvevők.

 

A versenyen minden Hóvirág, Ibolya és Jácint nyert, hisz a kori tudás alapján virágnevű csoportokba sorolt fiú és lány éremmel térhetett haza. A verseny célja természetesen a korcsolyasport népszerűsítése, illetve megszerettetése volt így a főként kezdőkből álló társaság a MOB Sport XXI utánpótlás-nevelési programjának gyakorlataiban csillogtathatta meg tudását.
Volt bolya kerülgetés, halacska előre és hátra, fecske, koszorú, különféle ugrások, szökdelések s legnehezebb elemként félfordulatos ugrás – előkészítendő a jövő műkorcsolyázó bajnokainak tripla axel-ugrásait.

Bár a műkorcsolya nem tartozik az úgynevezett látványsportágak közé, mégis vitathatatlanul látványos. Ha másért nem, hát a csodás ruhákért. Mert már a hatévesek is csupa csodás rózsaszín és padlizsánlila tüllcsodákban csúsztak...

 

Hajrá lányok! Éljen a női erő!