Rob Daum a Kárpáti Farkasoknál

Rob Daum a Kárpáti Farkasoknál

2020-09-22

Rob Daum személyében neves külföldi szakembert sikerült egyesületünkhöz csábítani.

A kanadai szakember szeptember közepén csatlakozott a klubhoz, legfőbb feladata pedig az edzőink fejlesztése lesz. Az edzői pályán eltöltött közel 40 évnyi tapasztalata bizonyára hasznosulni fog a Kárpáti Farkasoknál, hiszen sok fiatal edző dolgozik a klubnál, akik a gyerekek fejlesztése mellett önmagukat is szeretnék képezni. Kiváló lehetőség számukra is, hogy Rob Daummal dolgozhatnak, hiszen korábban edzőként dolgozott a kanadai junior és egyetemi ligában, valamint az AHL-ben és NHL-ben is. Később tette át székhelyét Európába, ahol az EBEL-ben a linzi csapatot vezette bajnoki címig, majd a DEL-ben volt vezetőedző.

Daum úr, hogy kerül egy ilyen, nemzetközi hírű szakember Érdre, hogy egy ilyen új hokiközpont munkáját segítse?

Korábbról ismertem Nagy Attilát, aki megkeresett, hogy érdekelne-e egy munka a Kárpáti Farkasoknál, volt pár kérdésem, de gyorsan sikerült megegyeznünk.

Miért jelent Ön számára kihívást utánpótlásban dolgozó edzők képzése? Mi a feladatköre, mit szeretne átadni az itteni edzőknek?

A munka nem különbözik az eddigi munkáimtól, a profi és az utánpótlás edzők is jégkorongedzők, mindenki tanulni szeretne és játékosait fejleszteni. A feladatom legfőképp, hogy a jégkorongedzői pályafutásom alatt szerzett tapasztalataimat átadjam az itt dolgozó edzőknek és segítsem a munkájukat, ha kérdésük van legyen kihez fordulniuk.

Edzői karrierje során alapvetően magas szintű bajnokságokban, profi felnőtt csapatoknál dolgozott, többnyire vezetőedzőként. A gyerek utánpótlás edzők koordinálása teljesen más feladat, mit szeretne ebben elérni? 

A fő célom, hogy jobb edzőkké váljanak a kollégáim és ehhez minden segítséget megadjak nekik. Egy edzőnek nagyon sok feladata van, akár a jégen, akár a jégen kívül – szeretnék minden területen együtt dolgozni velük és segítséget nyújtani nekik.

Az edzők képzése mellett a gyerekcsapatoknál zajló munkában is részt vesz? Esetleg mérkőzéseken is személyesen irányít majd a Kárpáti Farkasok korosztályos csapatait?

Terveim szerint jégen és jégen kívül is dolgozom majd az edzőkkel. A mérkőzéseken a cserepadon, az öltözőben és a lelátón is ott leszek, attól függően épp melyik területet szeretném megfigyelni, fejleszteni.

A Kárpáti Farkasok egy fiatal, formálódó klub, amelynek felépítésében mostantól Ön is részt vesz: milyennek találja a jelenlegi adottságokat, milyen változtatásokat vezetne be a szervezetben?

Még korai változásokról beszélni, de egy nagyszerű klubhoz kerültem, ahol minden lehetőség rendelkezésre áll, legfőképp az edzők pozitívak és nyitottak a közös munkára.

Mit üzen a szülőknek, hokis gyerekeknek akikkel együtt fog majd dolgozni? Mit vár el tőlük?

Fontosnak tartom, hogy a szülők támogassák a gyerekeiket és az edzőket, mindenkire szükségünk van, hogy a klub sikeresen működjön és a gyerekek fejlődjenek.