Tószegi Boglárka két korosztályban is győztes csapat tagja volt

Tószegi Boglárka két korosztályban is győztes csapat tagja volt

2021-09-08

Véget ért a VI. Jégkorong Gyerek Világbajnokság, melynek az Érdi Jégcsarnok adott otthont. Az U9-es, az U10-es és az U12-es korosztályban is érdekeltek voltak a Kárpáti Farkasok fiatal játékosai, közülük azonban Tószegi Boglárka két csapattal is meg tudta szerezni a végső győzelmet.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 12 év alattiak két héttel ezelőtti utánpótlásversenyét a Csehország nevet viselő, egyébiránt magyar csapat nyerte, köztük az érdi Kárpáti Farkasok két sportolójával, Tószegi Boglárkával és Varga Mátyással (illetve az edző Hegyi Ádámmal - a szerk.).

Múlt hétvégén, szombaton az U9, vasárnap az U10-es bajnokságot tartották és utóbbiban ismét volt érdi vonatkozású siker, ami a tornagyőzelmet illeti. A Magyarország nevű gárda nyerte a korcsoport küzdelmeit, amelynek kapuját az a Tószegi Boglárka védte, aki korábban az idősebb korosztállyal is első lett.

"Nagyon nagy élmény volt számomra a mostani verseny. Ez volt a negyedik és ötödik alkalom, hogy részt vehettem rajta, de ez volt az első, hogy meg is nyertem a tornát. Nagyon izgultam a döntőben, mert saját pályán még nem szerepeltem ezen a gyerek "vb-n". A csapattársakkal jól össze tudtunk dolgozni, mindenki nagyon ügyes volt. Sikerült összebarátkoznunk is." - nyilatkozta a sikert követően Tószegi Boglárka, a Kárpáti Farkasok kapusa.

A Kárpáti Farkasok Sportegyesületet az U9-es bajnokságon öt, az U10-esen nyolc, az U12-esen pedig hét sportoló képviselte, míg az edzői stábból heten vettek részt a gyerek "világbajnokságon".

Gratulálunk valamennyi kis Kárpáti Farkasnak, akik részt vettek a versenyeken, valamint a klub szakmai stábjának, akik szintén segítették a csapatokat edzői munkájukkal!

Fotó: hungarytalent.hu (Tószegi Boglárka a képen jobbra lent látható)