Új edző a Kárpáti Farkasoknál! - bemutatjuk Hamvai Szilárdot

Új edző a Kárpáti Farkasoknál! - bemutatjuk Hamvai Szilárdot

2019-10-21

A Kárpáti Farkasok szakmai stábja egy új edzővel erősödött. Hamvai Szilárd egy éve még aktív játékosként a Fehérvári Titánoknál jégkorongozott, első edzői munkája ez, de számos kiemelkedő edzőtől tanult, ami gyerekeink hasznára lehet. Ebben a szezonban az U8 és U10-es csapatnál dolgozik de besegít az U12-es csapat munkájába is.

Már a múlt szezon végén felmerült, hogy Hamvai Szilárd csatlakozzon az érdi szakmai stábhoz, de ekkor még nemet mondott: még friss volt az az elképzelése, hogy a hokin túl is ki akarja próbálni magát. Azonban amikor elkezdte a jégkorong edzői képzést, újra megtörtént a kapcsolatfelvétel. „Hegyi Ádám mesélt a jelenlegi helyzetről és a jövőbeli tervekről amik teljesen megfeleltek az elképzeléseimnek. Ezt a szezont az U8 és U10-es csapatnál fogom tölteni de besegítek az U12-es csapat munkájába is. Edzői tapasztalatom nem sok van jelenleg de szerencsére elmondhatom, hogy rengeteg jó edző keze alatt megfordultam már. A 20 éves jégkorongos pályafutásom során finn, kanadai, szlovák, svéd, cseh és persze rengeteg magyar edző tanítását, módszerét tapasztalhattam meg, ami nagy hasznomra válhat edzőként
Érett gondolkodásra vall, hogy 24 éves kora ellenére meghozta a döntést, ami minden sportolónak nagyon nehéz: „A Fehérvár ajánlott még egy szezonra szerződést, én viszont nem éreztem úgy hogy meg tudnék felelni a saját elvárásaimnak. Kritikus vagyok magammal szemben és próbálom reálisan látni a saját helyzetemet. 24 éves vagyok,  kb. 10 évem lett volna még a hokiban és nem éreztem úgy, hogy komolyabb irányba fordulhat a karrierem” – összegzi Szilárd az okokat, amelyek  az aktív hoki pályafutása befejezéséhez vezettek.  Az aktív sport után nem vágott bele azonnal az edzői karrierbe. Kereste az útját, ki akarta próbálni magát a hétköznapi életben. Eközben elkezdte a jégkorong edzői iskolát, is akkor MÉG konkrét cél nélkül.
És, hogy milyen Hamvai Szilárd elképzelése az edzői munkáról a gyerekekkel való foglalkozásról? Íme a válasz: 

Nálam az első helyet a fegyelem foglalja el hiszen akkor tud megfelelően működni egy csapat ha a játékosok figyelme arra összpontosul amit éppen csinálnak, csinálniuk kell. Ez mellett viszont ki kell hangsúlyoznom, hogy a jó hangulat elengedhetetlen a fegyelem mellett. Csak és kizárólag akkor lehet jól teljesíteni, ha élvezzük azt amit csinálunk mert ilyenkor lehet elérni a maximumot. Az én edzői elképzelésem, hozzáállásom nem fogja engedni, hogy bár ki is kiszoruljon a csapatból. Akinek több segítségre lesz szüksége megkapja, aki már képes magasabb szintre lépni annak engedni fogom, hogy kibontakozzon.

Isten hozott Szilárd, jó és eredményes munkát kívánunk a Kárpáti Farkasoknál!