Új edző a Kárpáti Farkasoknál: Lengyel Levente

Új edző a Kárpáti Farkasoknál: Lengyel Levente

2020-09-10

Újra bővül, erősödik a Kárpáti Farkasok szakmai stábja.

 
A játékosok folyamatos fejlesztéséhez elengedhetetlen, hogy az edzői gárda létszáma és minősége is megfelelő legyen, ezért nemrégiben egy újabb edző csatlakozott hozzánk. Ő Lengyel Levente, aki az U12-es „sárga” csapatot irányítja. Egy lelkes fiatal, aki igyekszik átadni a gyermekeknek tudását. a játék iránti szenvedélyét és szeretetét. Olvassátok a vele készült interjút:
 
Másfél éve még játékosként Erste Liga győzelmet ünnepeltél a Ferencvárossal. Miért gondoltad úgy, hogy 25 évesen már itt az idő edzői karrierre váltani?
 
Nem volt egyszerű meghozni ezt a döntést, hogy felhagyok a profi sporttal egy győztes szezon után és belekezdek az edzői karrierbe. De mindig is nagyok voltak az elvárásaim magammal szemben és reálisan láttam a saját helyzetem, úgy éreztem ennél a szintnél nem leszek képes előrébb lépni, vagy hogy komolyabb irányba fordulhatna a karrierem. Mindig is a fejemben volt, hogy a játékos pályafutásom után szeretnék edzőként a sportban maradni, és az eddigi tapasztalataimat és tudásomat tovább adni. Biztosan lehetett volna még pár évem játékosként de úgy érzem, logikus és jó döntést hoztam azzal, hogy ilyen fiatalon belekezdtem az edzősködésbe, amit nagyon élvezek.
 
Mi a feladatod, felelősséged a Kárpáti Farkasoknál?
 
Az U12 B csapatának vagyok az edzője Csehy Zsomborral együtt, de besegítek a többi korosztály munkájába is.
 
Mennyire kapsz segítséget a közösségtől ?
 
Sosem egyszerű egy új közösségbe bekerülni, de a Farkasoknál minden segítséget megkaptam ehhez. A legtöbb kollégámat már ismertem az ide kerülésem előtt is, de mindenki segítőkészen fogadott. Egy nagyon jó hangulatú és segítőkész közösség van a Kárpáti Farkasoknál.
 
Mit tartasz a legfontosabbnak, amit egy edző a gyerekeknek át kell adjon?
 
Elsősorban a tudását, és a játék iránti szenvedélyét és szeretetét.
 
A csapatoddal mi a cél a közelgő bajnokságban, és mit vársz el te a gyerekektől?
 
A célunk a közelgő bajnokságban, hogy minden nap fejlődjenek a gyerekek, és hogy mindenki a lehető legtöbb lehetőséget megkapja a mérkőzéseken. Amit én elvárok a gyerekektől az a fegyelem és tisztelet mert csak akkor tud működni egy csapat, ha ezek megvannak, és a játékosok figyelme a feladatra összpontosul. Emellett természetesen nagyon fontos a jó hangulat és hogy élvezzék amit csinálnak.
 
Hajrá és sok sikert a munkában Levente!
 
Hajrá Kárpáti Farkasok!