Fekecs Norbert személyében megérkezett az alakulóban levő U18-as csapatunk vezetőedzője. A 35 éves szakember júniustól csatlakozik a Kárpáti Farkasok szakmai stábjához.

Kezdjük a legelején, miért éppen Érden, miért éppen a Kárpáti Farkasoknál találtad meg az új kihívásokat?

Elsősorban természetesen azért, mert nagyon megtetszett az az elképzelés, az a jövőkép, amit a sportmenedzser felvázolt számomra. Nagyon szimpatikus az, amit ez a klub meg szeretne valósítani, és örülök, hogy részese lehetek ennek, szívesen lennék az egyik ember, aki ezt segít felépíteni. Másodsorban nyilván az is fontos szempont volt a döntésemben, hogy Diósdon lakunk, néhány kilométernyire az Érdi Jégcsarnoktól. Azt remélem, hogy bővülni fog a család, és azzal, hogy itt dolgozhatok, időt nyerek, nem kell órákat utaznom a munkahelyemre, így több időt tudok majd velük is tölteni.

Milyen szakmai tapasztalatot hozol a Kárpáti Farkasokhoz?

Az utóbbi 3 évben a Vasasnál dolgoztam, ahol előbb az U12-es csapatnál dolgoztam, majd pedig két évet az U14-esekkel. Azt megelőzően az Óbudai Hoki Akadémiánál (amit akkor még Óbudai Gepárdoknak hívtak) voltam edző. Ott az U14-es és U16-os csapatot vezettem, de besegítettem az U18-asok munkájába is. Az U14 és U16-os korosztálynál a válogatottak programjában is szerepet kaptam.

Itt pedig Érden az U18-as csapatot fogod vinni.

Igen, és szép kihívás ezt létrehozni, hiszen ez lesz az első érdi U18-as jégkorongcsapat. Még nem volt alkalmam megismerkedni a srácokkal, azt tudom, hogy 30 fölötti a létszám az U16-U18-as korosztálynál. Június elsején fogok kezdeni Érden. Úgy beszéltük, kezdetben az U16-ot és U18-at David Minarikkal közösen fogjuk csinálni és a későbbiekben is besegítünk majd egymásnak.

Mi a cél számodra itt a Kárpáti Farkasoknál?
Legelőször nyilván az, hogy létrejöjjön az U18-as csapat. Hosszabb távon pedig az, hogy minél több minőségi jégkorongozót neveljünk ki, aki nem kell abbahagyja a pályafutását 19-20 évesen, mert elszánt abban hogy sikeres jégkorongozóvá akar válni, és  később akár az itthoni csapatokban, vagy akár külföldön is meg tudja állni a helyét és, aki Magyarország válogatottját is erősíteni tudja. 

A Kárpáti Farkasok továbbra is vár minden 2004-2005-ben született jégkorongozót az U18-as csapatába. Jelentkezni a lehet személyesen az edzőknél vagy az office@karpatifarkasok.hu e-mail címen.