Heti hokikörkép (2024. március 18-i hét)

Heti hokikörkép (2024. március 18-i hét)

2024-03-25

Ezüstérmes lett klubunk U12-es hokicsapata a Magyar Kupa (sárga) idei kiírásában.

Március 21., csütörtök 
U14 - A, rájátszás, Érd
Kárpáti Farkasok A – Ifj. Ocskay Gábor JA A 2–0 (0-0, 0-0, 2-0)
Érdi gólok: Papp I., Járai N.
Kedves Alfréd vezetőedző: „A kapusunknak köszönhetjük, hogy kapott gól nélkül jöttünk le a jégről, sok eladott korongunk volt a támadó harmadban, amiből az ellenfél rendre mögénk került. A harmadik etapban egy kiugrást követően mi szereztük az első gólt, majd egy kettő az egy elleni szituációból lőttük a másodikat, amivel ki is alakult a végeredmény.”

Március 23., szombat 
U10 sárga, alapszakasz, Szekszárd
Bajai Harcsák – Kárpáti Farkasok
Ifj. Ocskay Gábor JA S2 – Kárpáti Farkasok 
Kárpáti Farkasok – Szekszárdi Jégmadarak S2
Kárpáti Farkasok – Bajai Harcsák
Csehy Zsombor vezetőedző: „Ismét álmosan kezdtük a tornát, nem sikerült megfelelő figyelemmel és hozzáállással indítani. A továbbiakban ezen sikerült változtatni és feljavult a teljesítményünk. Szép egyéni és csapat megoldásokat láttam, viszont a helyzetkihasználással akadtak problémáink. Nem vagyok teljes mértékben elégedett a látottakkal, de voltak pozitív elemek a játékunkban.”

U10 sárga, alapszakasz, Budapest, Vasas
VUA Pandák – Kárpáti Farkasok S2
Szekszárdi Jégmadarak – Kárpáti Farkasok S2 
Kárpáti Farkasok S2 – Vasas SC B
Kárpáti Farkasok S2 – VUA Pandák
Sándor-Székely Katinka vezetőedző: „A tornának két sorral indultunk neki, ennek ellenére a gyerekek ügyesen helytálltak, próbáltak végig fegyelmezetten játszani és tenni, amit kértem. A védekezésünk nem volt az igazi, a helyzeteinket jól használtuk ki, ezáltal sok gólt lőttünk, de ez megbillentette a védekezés és támadás egyensúlyunkat, ami sajnos a sok lőtt gólunk mellett kapott gólt is eredményezett. Összességében elégedett vagyok, ügyesek voltak a srácok!”

U14 - A, rájátszás, Budapest, Mátyásföld
Sportországi Cápák  – Kárpáti Farkasok A 0–8 (0-1, 0-3, 0-4)
Érdi gólok: Papp I. (2), Simon Cs., Molnár B., Hegedüs Zs., Kotroczó D., Makai A., Ecskei M.
Kedves Alfréd vezetőedző: „Az első harmadtól sokat támadtunk, sok helyzetet kidolgoztunk, de még nem voltunk elég élesek az ellenfél kapuja előtt, erre próbáltam felhívni a figyelmet szünetben, és azt gondolom, a második harmadtól működött is. Sikerült több gólt szerezni a kipattanó korongokból, illetve a hátvéd lövéseknél is volt takarás és beleérés is. Örülök, hogy végig tudtunk koncentrálni és újabb mérkőzést játszani kapott gól nélkül.”

U14 - B, rájátszás, Érd
Kárpáti Farkasok B – Szigeti Bikák Pesterzsébet 1–2 (1-1, 0-0, 0-1)
Érdi gól: Csaba L.
Kedves Alfréd vezetőedző: „Kiegyenlített mérkőzést játszottunk a Bikák ellen. Sikerült megszerezni az első gólt, de nemsokra rá az ellenfél tudott válaszolni. Oda-vissza sok helyzet alakult ki a kapuk előtt, és a harmadik harmad elején az ellenfélnek sikerült egy kipattanót követően megfordítani a mérkőzést. Ezután próbáltunk nagyobb nyomást helyezni az ellenfél kapujára, de újabb gólt már nem tudtunk szerezni.”

U18 - B, rájátszás, Érd
Kárpáti Farkasok – DEAC Jégkorong Akadémia 0–3 (0-1, 0-0, 0-2) 

Március 24., vasárnap
U8 piros, alapszakasz, Érd
Kárpáti Farkasok – Jégkert SE
Kárpáti Farkasok – Jégoroszlánok
VUA Pandák – Kárpáti Farkasok
Sándor-Székely Katinka vezetőedző: „Remek hangulatú tornán vettünk részt hazai pályán. A gyerekek nagyon élvezték mindhárom mérkőzést, voltak szép helyzeteink is, amiket sikerült gólra váltani. Fegyelmezettek voltunk végig és koncentráltunk a cserékre meg a játékra. Volt, akinek ez volt az első tornája, számukra is nagy élmény volt. Ügyesek voltak!”

U8 kék, alapszakasz, Budapest, Kisstadion
MAC Budapest A – Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok – HKB Hurricanes 
Vasas SC A – Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok – MAC Budapest A

Csibi József vezetőedző: „Jól kezdtük a tornát, az első két mérkőzésen úgy játszottunk, ahogy kértem a gyermekektől. Mindenki sokat korizott, jól védekeztünk és a kontrákból szép gólokat sikerült lőni. A szünet után sajnos alább hagyott a csapat egy részének a lendülete. Nem védekeztünk, a veszélyes területen kapu előtt nem figyeltünk eléggé, ezt ki is használta az ellenfél. A végén elmondtam a gyermekeknek, hogy nem lehet két jó meccs után ilyen rosszul védekezni. Minden egyes torna előtt és közben is elmondom nekik, hogy a védekezés a legfontosabb, és nem elég, ha csak a csapat egy része védekezik. Ezen a tornán ez csak az első két meccsen működött. Szerencsére ez ritkán fordult elő a mögöttünk lévő szezonban, de azon dolgozunk, hogy ilyen egyáltalán ne forduljon elő egy tornán belül.”

U12 kék, alapszakasz, Algyő
Goodwill Pharma Szeged – Kárpáti Farkasok 
Gulácsi Ábris vezetőedző: „Jól kezdtük a mérkőzést, viszont hibáinkat egyből kihasználta ellenfelünk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de a minőségi lövések hiányoztak támadásainkból. A második harmadban nyomás alá tudtuk helyezni a hazai csapatot, a gyerekek tartották a megbeszélteket. A harmadik játékrészben volt, hogy elvesztettük a fókuszt, viszont az utolsó 10 percet erőn felül hajtottuk végig.”

U12 sárga, Magyar Kupa, Budapest, Kisstadion
Elődöntő:
Kárpáti Farkasok – Sportországi Cápák 4–3 (1-1, 3-2) büntetőkkel
Minarik Dávid vezetőedző: „A játékosok nagyon motiváltak voltak. Mindkét oldalon sok helyzetet láttunk. Mivel 3-1-re vezettünk, kezdtük kicsit kényelmesen érezni magunkat. Az ellenfél kihasználta ezt és lőtt 2 gyors gólt a meccs vége előtt. Örülök, hogy a büntetőlövéseknél továbbra is koncentráltak maradtunk.”

Döntő:
MAC Budapest B – Kárpáti Farkasok 4–2               
Minarik Dávid vezetőedző: „Sajnos az első néhány perc után gólt kaptunk és nem tudtunk visszatérni a játékba. Az ellenfél irányította a játékot, mi pedig nem tudtunk gólt szerezni, így döntetlenre álltunk. Megérdemelten nyert a MAC ezen a meccsen, de versenyképes ellenfélnek bizonyultunk.”

Szabó Olivér, az ezüstérmes csapat játékosa, egyben csapatkapitánya: „Csalódás nem ért minket, hajtottunk, küzdöttünk, de ők erősebbek voltak. Nem voltak hatalmas problémák, kicsit bátrabban kellett volna a kapura mennünk és játszanunk, de összességében jó volt a játék. Sokat tanultunk a Magyar Kupa sorozatból, sokat fejlődtünk. Támadásban nagyon jók vagyunk, erősek, jól lövünk.”

U16 - B, rájátszás, Érd
Kárpáti Farkasok – Szigeti Bikák Pesterzsébet 3–2 (2-1, 0-0, 0-1, 1-0) hosszabbítás után
Érdi gólok: Józsa Cs. (2), Laczkó B. 
Fekecs Norbert: „Egész jól kezdtünk, az első 10 percben mi irányítottunk, a második harmadban viszont elég nagy volt a káosz. Előjött az egyéni játék, amiben nem voltunk túl sikeresek. Nyerhetünk volna rendes játékidőben is, de nem sikerült kihasználni a lehetőségeinket, így a hosszabbításban sikerült az az egy jó lövés, amit addig nem sikerült megvalósítani.”