Profi alapok után jöhet a szintlépés Érden is

Profi alapok után jöhet a szintlépés Érden is

2024-03-15

2019-ben alakult a Kárpáti Farkasok jégkorongklub, amely szűk öt éves története alatt országosan és közép-európai szinten is ismertté vált.

Korosztályos válogatott jégkorongozók és külföldi bajnokságokba igazolt sportolók nevelésében is közreműködött, de nemzetközi tornagyőzelmekkel és magyar bajnoki negyedik helyezéssel is büszkélkedhet. Mindemellett pedig 2023-ban a legjobb utánpótlásfejlesztő programnak járó díjjal tüntette ki az Európai Jégkorongklubok Szövetsége. 

A folyamatos szintlépéssel pedig nem lassít a klub, a jelenleg is futó szezonban a kiváló szakemberekből álló edzői stábot kanadai és svéd mentoredzőkkel erősítette meg, hogy a korábbinál is magasabb szintű képzést biztosítson az immáron közel háromszáz jégkorongozó fiatalnak, a hokisulitól és az U8-as korosztálytól egészen U18-ig. 

Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, Balázs Attila, a Kárpáti Farkasok klubelnöke a rövid és középtávú szakmai tervében meghatározta, hogy Érden is legyen profi felnőtt hokicsapat, amely az Erste Ligában hétről hétre megméretteti magát, színvonalas és izgalmas csatákkal megtöltve az Érdi Jégcsarnokot. E célok elérése érdekében megkezdődött a tervek előkészítése egy újabb jégpálya megépítésére a Pest vármegyei településen, ugyanis a mostani bár minőségi és modern létesítménynek számít, de szűkös lesz a jövő elképzeléseinek kiszolgálásában. 

Az előrelépésnek pedig nem csupán Érden vannak és lesznek kézzelfogható jelei. Ahogy arról szintén beszámoltunk a közelmúltban, testvércsapatunkkal, a Gyergyói Hoki Klubbal szorosabb szakmai együttműködés alakult ki, ami Gyergyószentmiklóson és Érden is a hatékony és eredményes munkavégzést segíti. Az Erste Liga-címvédő GYHK életében szintén jelentős változásokat hoz a közeljövő, ugyanis saját, stabil alapokra helyezi az utánpótlásképzést Erdélyben, új jégpályákat épít, illetve felújít a színvonalas infrastruktúra érdekében, bevenez korosztályos szinten a magyar bajnokságokba. A közös cél továbbá, hogy pár éven belül a két klub utánpótlásbázisára alapozva akár egy olyan méltán híres és nívós sorozatban is lehetőség nyíljon az indulásra, mint az osztrák bajnokság (ICEHL). 

Hajrá, Kárpáti Farkasok, hajrá, Gyergyói Hoki Klub!