Az egyik legtöbbet versenyző csapat volt az U10-es

Az egyik legtöbbet versenyző csapat volt az U10-es

2022-05-25

Versenyben vannak fiataljaink a nagy múltú hazai klubokkal, amihez az is kellett, hogy az egyik legtöbbet versenyző csapat legyen a Kárpáti Farkasok U10-es gárdája. Lengyel Levente vezetőedzővel értékeltük a szezont.

Milyen szezon van a hátatok mögött, elégedett vagy a látottakkal?
Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk az elmúlt szezonnal. Az egyik legtöbbet versenyző csapat voltunk, igyekeztünk minél több lehetőséget biztosítani a játékosainknak. A szezon elején kitűzött célokat sikerült elérnünk, versenyben vagyunk a hazai nagy múltú klubokkal, és volt lehetőségünk megtapasztalni, hol tartunk nemzetközi szinten is. 

U10-ben mik a legfőbb elvárások szakmailag, miben kell előrelépni a gyerekeknek?
Ebben a korosztályban szinte minden képességük rendkívül jól fejleszthető, így minden téren elvárható tőlük a fejlődés. Az egyéni képességek mellett, itt kezdjük el tanítani a csapatjáték alapjait és a nagyobbak számára a nagypályás játék alapjait is. 

Mi az előnye, vagy éppen hátránya, hogy bajnoki helyett tornarendszerben játszik ez a korosztály?
Az előnye a kevés utazás, mi tudjuk megválasztani melyik tornára szeretnénk jelentkezni, és ha van elegendő jég időnk, akkor bármikor szervezhetünk hazai tornát. Így nem kellett messzire utaznunk a gyerekekkel. Viszont a hátránya is ebből ered, a tornákra rendszeresen túljelentkezés van és a covid szabályok miatt csak négy csapat szerepelhet egy-egy ilyen eseményen. Így sajnos mi sem tudtunk minden tornán részt venni, amire jelentkeztünk, mert nem kerültünk be. 

Milyen sikerélményeket emelnél ki a szezonból?
A decemberben rendezett Santa Claus Kupán elért eredményt, és a hazai rendezésű II. Érdi Kupát emelném ki.

Milyen a kapcsolat az U8-as és U12-es csapatokkal, mennyire jellemzőek az átjárások, átfedések?
Az U8-as korosztály és az U10 között kevés átfedés van feljátszás terén. Itt még nagyon nagy fizikális és technikai különbségek vannak egy 6-7 éves és egy 8-9 éves játékos között. A szezon végére a legügyesebb U8-as játékosok már részt vehettek a nagyobbak edzésein, hogy nagyobb kihívás elé tegyük őket. Az U12- es korosztállyal az idei szezonban közel húsz U10-es játékos próbálhatta ki a nagypályás játékot a saját rendezésű házibajnokságban, és az országos bajnoki mérkőzéseken is

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!