Kedves Alfréddal bővült az edzői stábunk

Kedves Alfréddal bővült az edzői stábunk

2022-05-16

Különféle tornák által már korábban is ismerte az Érdi Jégcsarnokot, májustól azonban már a Kárpáti Farkasok edzőjeként tevékenykedik Kedves Alfréd. A Dunaújvárosból érkezett erdélyi születésű szakemberrel beszélgettünk.

Erdélyből származol, de életed egy jelentős részét Dunaújvárosban töltötted. Milyen időszak volt ez?
Erdélyben születtem és 2012-ben jöttem Magyarországra. Kezdetben játékosként, majd az iskola befejezésével edzőként dolgoztam. Hét éven keresztül voltam az Acélbikáknál. Nagyon jól éreztem magam, sokat tanulhattam és itt indult el a karrierem, szóval köszönöm nekik azt, amit ott kaptam. Először novemberben, majd májusban újra megkeresett az érdi vezetőség és nagyon jó feltételeket ígért. Ismertem az edzői stábot, a körülményeket, mert többször jártunk Érden különféle tornákon, továbbá a Hungary Talents programban is sok foglalkozást szerveztünk ide, úgyhogy igazából minden ismerős volt számomra.

A gyermek világbajnokságon” a szervező Babic Vladimirt is helyettesítetted és már akkor otthonosan mozogtál...
Igen, akkor mehettem be először az irodába is és majdnem otthon dolgozhattam egy másik esemény szervezésében.

Hogyan fogadtak klubunknál?
Nagyon jól, mert fiatalos brigád van itt. Nagyon tetszenek az öltözői körülmények, mindenki kedves, mosolyog, együtt járnak kondizni, edzések előtt mindenki itt van időben, szóval már az első pillanattól kezdve jól érzem magam.

Mivel teltek az első hetek?
Két hete dolgozom itt. Első körben az U12-es és U14-es korosztályoknál segítek be a jeges és szárazföldi edzésekbe. Egyelőre a gyermekek neveinek megtanulása a legnehezebb feladat, de elég jól haladok vele. Nagyon jó, hogy Érden lehetőség van nyáron is jégen lenni, ezért sokat is dolgozunk ott, de szárazon is segítjük az edzők munkáját.

Milyen élményekkel gazdagodtál eddig?
Az első edzésen rögtön odajött hozzám egy kisgyermek, hogy: „Szia, Frédi bácsi, én ismerlek téged. Adsz egy aláírást?” – kérdezte, amin nagyon meglepődtem, de szerencsére több gyermek megfordult már olyan képzésen, amin én is részt vettem, úgyhogy a gyermekek jobban ismertek engem, mint én őket – ez nagyon pozitív számomra.

Épp a nyári leállások időszakában jöttél, de itt Érden nyáron is van lehetőség jégkorongra. Mik lesznek a fő feladataid a következő időszakban?
Májustól megtörtént a korosztályváltás, tehát már a következő szezonra kezdünk készülni. Az U12-eseknél érdekes lesz ez, mert ide azok az U10-esek kerülnek fel, akik eddig keresztpályán játszottak három a három ellen és most kezdik majd el az igazi jégkorongot nagypályán öt az öt ellen. Erre fel kell őket készíteni, de a legtöbbet az ütő kezelésben, a technikai képességekben kell fejlődniük, utána jönnek a taktikai dolgok, mint például a helyezkedés.

Nyáron edzőtáborokat is tart a klub. Az mennyire lesz jó lehetőség arra, hogy összerázódjatok és te is megismerd a tanítványokat?
Igen, ezek az edzőtáborok erre is jók, mert itt egész nap együtt vagyok a gyermekekkel. Nem csak egy-másfél órát a jégen, hanem az edzések között is együtt mozgunk, viccelődünk és együtt telik a nap, és így sokkal jobban meg lehet ismerni őket. Nem csak azt lehet meglátni, milyen ügyesek a jégen, hanem azt is, milyen személyiségek és ez által közelebb kerülünk egymáshoz csapatként.

Szakmailag mi a motivációd? Mivel lennél elégedett az első Kárpáti Farkasok-szezonod végén?
Segíteni szeretném a Kárpáti Farkasokat, hogy olyan visszajelzéseket kapjak edzőktől, szülőktől, amire azt mondom, megérte idejönnöm.

 Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!