Kettőből kettő az U16-os mérleg; a kicsiknek szokniuk kell a nagykaput

Kettőből kettő az U16-os mérleg; a kicsiknek szokniuk kell a nagykaput

2022-09-20

Újabb csapataink számára rajtolt el a 2022/2023-as jégkorongidény. Az U8-as csapatnak a szintlépés is hozott újdonságokat.

U8 Kék
09.18. Székesfehérvár
14:30 UTE - Kárpáti Farkasok
14:50 Dunaújvárosi Acélbikák - Kárpáti Farkasok
15:25 Kárpáti Farkasok - Ifj. Ocskay Gábor JA
15:45 Kárpáti Farkasok - UTE

Csibi József vezetőedző: „Így elsőre kicsit erősnek bizonyult ez a torna, mivel az előző években a sárga bajnokságba neveztünk, de idéntől már a kékben szereplünk. Ami még furcsa volt a gyerekeknek, hogy ettől a szezontól nagykapura jégkorongoznak. Ezért sokkal több gól volt, mint amihez hozzászoktak. Ezt az új felállást még szokniuk kell a mezőnyjátékosoknak és főleg a kapusoknak is. A védekezésen muszáj javítani, de voltak szép egyéni teljesítmények, szóval összességében elégedett vagyok.”

U12 Kék
09.18. 09:30, Győr: UNI Győr-Nemak ETO HC - Kárpáti Farkasok 0-0

Hegyi Ádám vezetőedző: „Korai időpontban volt a mérkőzés és ez meglátszott a játékunkon az első harmadban. Az ellenfél egy furcsa, hatékony, ám nagyon régimódi taktikát választott, amit láttam már a mérkőzés elején. Erre felhívtam a gyerekek figyelmét, de azt gondoltam, hogy ezt a találkozó alatt nem fogjuk tudni elsajátítani, ezért túlzottan nem foglalkoztam vele. Ugyanis ez a taktika a hosszú távú fejlesztést és a mai modern hokit figyelembe véve, a későbbiekben használhatatlan. Bár U12-ben eredményes, mi mégis szeretnénk sok nálunk sportoló fiatalt elvezetni egészen a felnőtt karrierig. Összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel, sok új dolgot láttak és tanultak a gyerek.”

U12 Piros
09.18. 11:10, Érd: Kárpáti Farkasok C - White Sharks HC
09.18. 15:10, Érd: Kárpáti Farkasok C - Sportországi Cápák B

Kedves Alfréd vezetőedző: „Nagyon szoros és sok gólt hozó mérkőzéssel kezdtünk a White Sharks ellen. Nagyon tetszett, hogy mindenki végig küzdött és megpróbálta a legtöbbet kihozni magából. A második mérkőzésen, a Sportországi Cápák ellen lassan kezdtünk, de ahogy belelendültünk a mérkőzésbe, egyre jobban ment a játék és nagyon sok játékosunknak sikerült megszereznie első nagypályás góljait.”

U14 I. csoport, kvalifikáció
09.17. 12:40, Érd: Kárpáti Farkasok - OHA 5-0 (4-0, 1-0, 0-0)
Érdi gólok: Józsa 3, Kotroczó, Balázs
09.17. 16:40, Érd: Sportországi Cápák - Kárpáti Farkasok 1-6
Érdi gólok: Szabó 3, Sághy, Somhegyi, Maróth

Dósa Dávid vezetőedző: „Az első mérkőzésen koncentráltunk és jól játszottunk, aminek nagyarányú győzelem lett az eredménye. A második mérkőzésen ugyan szintén nyertünk, de nem a játékkal foglalkoztunk. Ezért a játék összképe magunkhoz képest gyenge volt, még ha itt is összejött az öggólos siker.”

U14 II. csoport, kvalifikáció
09.17. 13:00, Mátyásföld: Kárpáti Farkasok B - Sportországi Cápák B 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Érdi gólok: Németh, Darabos.

Csehy Zsombor vezetőedző: „Jól játszottunk az egész mérkőzés alatt, végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos nem tudtuk gólra váltani mindet, így szorossá tettük magunknak a meccset. Nehezen, de sikerült győzelemmel hazatérni.”

U16 I. csoport, kvalifikáció
09.14. 18:50, Érd: OHA - Kárpáti Farkasok 4-5 (0-2, 1-2, 3-1)
Érdi gólok: Polgár 2, Tóth 2, Szentandrássy

David Minárik vezetőedző: „Mindenki nagyon motivált volt a szezon első meccse előtt. Így is léptünk jégre, agresszíven játszottuk, kontrolláltunk a mérkőzést és rendre elsőként érkeztünk a korongra is. 4-0-s vezetés után azonban leálltunk a játékkal. Az ellenfél kihasználta a koncentráltságunk hiányát és gyorsan lőtt három gólt. Ez hidegzuhany volt számunkra. Viszont örülök, hogy a harmadik harmadban a szükgéstelen büntetők után meg tudtuk nyerni a bajnokit. Tanulnunk kell ebből a meccsből, jobban kell irányítanunk és magabiztosabban kell nyernünk.”

09.17. 18:25, Kisstadion: Kárpáti Farkasok - Budapest JA U15 5-4 (1-3, 3-0, 1-1)
Érdi gólok: Polgár 2, Tóth, Domokos, Merkl

David Minárik vezetőedző: „Borzalmasan kezdtük a meccset és az első tíz perc után már háromgólos hátrányban voltunk. Az első harmadot követően megváltozott a játékunk, többet korcsolyáztunk és támadóbb felfogásban játszottunk a koronggal. Van még mit javítanunk, de örülök, hogy csapatként küzdve visszatértek a srácok a meccsbe és megszerezték a győzelmet.”