Legjobbjaink nemzetközi meccseket játszottak

Legjobbjaink nemzetközi meccseket játszottak

2022-11-18

Klubunk két lány és hat fiú jégkorongozója kapott lehetőséget nemrég, hogy válogatott összetartáson fejlessze képességeit.

Kétszer nyert, egyszer pedig hosszabbításban alulmaradt a 15 év alatti magyar jégkorong-válogatott felkészülési találkozókon, az ausztriai Kufsteinben. Eredményeivel Árkovics Bálint szövetségi edző csapata megnyerte a nemzetközi tornát. A keret tagja volt a Kárpáti Farkasok két sportolója, Nagy Ábel Dániel és Tóth Flórián.

Eredmények:
Magyarország-Olaszország 4-3
Magyarország-Ausztria 5-3
Magyarország-Bajorország 2-3 (hosszabbítás után)

Nagy Ábel: „Nagyon örultem, hogy újra találkozhattam mindenkivel és annak is, hogy velünk tartott Tóth Flórián. Nagyszerű élmény volt jó meccseket játszani, illetve jó edzéseken részt venni.”

Tóth Flórián: „Örültem, mikor mondták az edzők, hogy én is megyek. Jól éreztem magam az egész út során attól függetlenül, hogy kicsit beteg lettem. Mikor megtudtam, hogy Ábel is jön, boldog voltam, mert ha egyedül mentem volna, szerintem nem éreztem volna annyira jól magam. Örültem, hogy tempós és jó mérkőzéseket játszottunk, továbbá, hogy fejlődhettem. Szerintem az utolsó meccsen is meg tudtuk volna győzni, de a tornát így is megnyertük.”

Az U16-os nemzeti csapat szintén három mérkőzést játszott a felkészülés jegyében. A Péter Róbert által irányított tehetséggondozó program győri edzésein és mérkőzésein Balázs Előd és Polgár Lázár képviselte egyesületünket.

Eredmények:
Magyarország-Olaszország 3-4
Magyarország-Szlovénia 2-4
Magyarország-Ausztria 3-2

Balázs Előd: „Amikor felolvasták a neveket, nagyon örültem, hogy bekerültem. Az edzésinitenzitás nagyon megváltozott, nem is tudtam, hogy tudok ekkora sebességgel játszani. Nem volt sok esély vinni a korongot, cselezgetni, mert egyből letámadtak. Kicsit szomorú vagyok, hogy csak harmadik helyezést értünk el, de remélem, legközelebb eredményesebbek tudunk lenni.”

Polgár Lázár: „Én is örültem, amikor felolvasták a nevem. Nagyon vártam a meccseket, mert tudtam, hogy erős és gyors ellenfelek ellen játszunk majd. A párharcokat nagyon élveztem, ugyanakkor sajnálom, hogy csak egy meccset tudtunk megnyerni. Sok mindent tanultam és remélem, hogy legközelebb is ott leszek a keretben.”

U17-ben Léhi Kristóf és Kuminka Zsombor öregbítette klubunk hírnevét a válogatott székesfehérvári összetartásán. Szvasznek Bence szövetségi edző gárdája az edzések mellett kétszer is összecsapott a lengyel U18-as csapattal, s mindkétszer kikapott.

Eredmények:
Magyarország U17 - Lengyelország U18 0-4
Magyarország U17 - Lengyelország U18 1-4

Kuminka Zsombor: „Nagyon élveztem ezt a négy napot, illetve kifejezetten a meccseket. A védekező zónán és a korongkihozatalon volt a hangsúly az edzéseken, ebből sok jó szokást tanultam, amit a Farkasoknál is alkalmazni tudok.”

Léhi Kristóf: „Én is nagyon élveztem a foglalkozásokat, sok mindent tanultam, amiket tudtam alkalmazni a meccseken, és amiket a Farkasoknál is tudok majd.”

Az elmúlt egy hét válogatott programjait a női vonal összetartásai tették teljessé. A Kárpáti Farkasoktól Pászti Amira és Sághy Lara örülhetett, ők ketten kaptak meghívást Hegyi Márta és Fodor Zoltán közös, U14-es és U16-os keretébe, amely számára a budapesti Tüskecsarnokban tartottak közös gyakorlásokat.

Pászti Amira: „Nagyon boldogok voltunk, hogy ismét meghívást kaptunk az U16-os összetartásra, mert ez azt jelentette, hogy az előzőn sikeresen teljesítettük a teszteket. Az első nap sok örömmel köszöntöttek minket az ottani edzők és gratuláltak, hogy bekerültünk a szűkített keretbe. A közösség nagyon jó volt, szinte ismerős volt mindenki az előző összetartásról. Az első jeges edzésen felmértek minket, hogy ki hol tart mind technikailag, mind lövés pontosságban és korcsolyázásban. A második jeges edzésen kétfelé lettünk osztva és játékok voltak, az utolsó 15 percben pedig egészpályás jégkorongban vettünk részt. A száraz edzések nagyon fárasztóak voltak, mert a futást és a fekvőtámaszt gyakoroltuk. Másnap úgyszintén két jeges edzésen és egy szárazon vettünk részt. Az első jeges tréningen helyszínes feladatok voltak, a másodikon megint játék, de az első felében megint ketté lettünk osztva, míg a második felében egészpályás játék volt. Száraz edzésen a húzódzkodást gyakoroltuk. Én nagyon élveztem az egész programot és nagyon remélem, hogy a decemberi összetartásra is kapunk majd meghívást.”

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Kárpáti Farkasok - Minődési jégkorong mindenek felett!

(Borítókép: A magyar U17-es válogatott. Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség)