Négy játékosunk vett részt az U16-os válogatott táborban

Négy játékosunk vett részt az U16-os válogatott táborban

2022-09-06

Nem csak az U17-es, hanem az U16-os magyar jégkorong-válogatottba is szép számmal hívtak be Kárpáti Farkasok-játékosokat. A fiatalabbak összetartását Óbudán tartották.

Merkl Áron, Balázs Előd, Polgár Lázár és Domokos Norbert is részt vett klubunk részéről a 16 év alatti magyar férfi jégkorong-válogatott összetartásán. Az Óbudai Jégcsarnokban négy napon át gyakoroltak a fiatalok, Péter Róbert vezetőedző iránymutatásával. Az edzések mellett mérkőzéseket is rendeztek, de az U17-es gárdával ellentétben nem külföldi válogatottak ellen, hanem a kereten belüli összecsapásokat preferálták.

Merkl Áron: „Nagyon örülök, hogy sok új dolgot tudtam tanulni és alkalmazhattam később a meccseken. Az egyik ilyen a korongos ember terelése volt, ami nagyon jól ment és pár gólom ebből tudtam szerezni. Sokat tanultam ezalatt a négy nap alatt és remélem, a következő alkalommal is számítanak rám.”

Balázs Előd: „Amikor megkaptam az e-mailt, boldog lettem. Szerintem nagyon jó volt ez a pár nap. Most a korongszerzés/védekezés volt a fő pontja az összetartásnak. Lőttem a tanultak által gólt és adtam gólpasszt is. Elég sokat fejlődtem és bízom benne, hogy a következő alkalommal is visszahívnak.”

Polgár Lázár: „Nagyon tetszett és tanulságos volt ez az edzőtábor. Sok új dolgot tanultam a jégen és a videóelemzéseken egyaránt, amit a meccseken tudtam használni. Én is szeretnék tagja lenni a következő ilyen foglalkozásnak is.”

Domokos Norbert: „Mikor apa szólt, hogy behívtak, örültem, mert több barátom is részt vett az összetartáson és emellett ezt egy jó lehetőségnek is tartottam az egyéni taktika fejlesztésére. A fő hangsúly a korongos elleni védekező játékra helyeződött. Az egész egy 3v3 tornára épült délelőtti száraz és jeges edzésekkel bővítve. A mindennapi elmélet mellé sportpszichológiai foglalkozás is társult. Ha az elhangzott pontokból akár csak egyet is haza tudsz vinni a klubbodhoz és ezáltal egy kicsit jobb játékossá válsz, akkor már pluszban jössz ki egy ilyen lehetőségből, és szerintem ez sikerült nekem. Szerencsésnek éreztem magam, hogy a vezetőedzővel egy hosszabb beszélgetést folytathattam nem csak a játékomról, hanem magánéleti témákról is. Összességében jól éreztem magam és örülök, hogy ott lehettem.”

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!

(Fotó: archív)