Szépen csillogó ezüst Erdélyből

Szépen csillogó ezüst Erdélyből

2023-01-09

Második helyen végzett a Kárpáti Farkasok és a torna legjobb kapusa is érdi jégkorongozó lett.

A végső győzelem ugyan nem jött össze, de így is remek eredményt értek el a Kárpáti Farkasok U12-es jégkorongozói az Erdélyben rendezett Kárpát-medencei Magyar Ligában.

Három sikerrel megvívott küzdelemmel jutott elődöntőbe Kedves Alfréd és Sándor-Székely Katinka edzők alakulata, miután a Galac, az SZJA Farkasok és a DVTK Jegesmedvék ellen is győzött. A legjobb négy között az SZJA Rókák ellen is nyertek az érdi hokisok, amivel bekerültek a fináléba. A torna végső csatájában sajnos 2-1-re alulmaradtak, így végül ezüstéremmel zárták a tornát.

„Sajnos az utolsó, egyben a legfontosabb mérkőzést nem sikerült megnyerni, de úgy gondolom, döntőhöz illő mérkőzést játszottunk. A csapat teljesítményével teljes mértékben elégedett vagyok és örülök, hogy a sok mérkőzés mellett jutott idő arra is, hogy a gyerekek új élményekkel gazdagodjanak” - értékelt a csapat vezetőedzője, Kedves Alfréd.

Csoportmérkőzések:
Kárpáti Farkasok. – Galac 5:0
Kárpáti Farkasok – SZJA Farkasok 6:2
Kárpáti Farkasok – DVTK Jegesmedvék 5:2

Elődöntő: 
Kárpáti Farkasok – SZJA Rókák 6-4

Döntő: 
Kárpáti Farkasok – Vasas 1-2

A torna végeredménye:
1. Vasas
2. Kárpáti Farkasok
3. SZJA Rókák
4. DVTK Jegesmedvék
5. SZJA Farkasok
6. Brassó
7. SZJA Medvék
8. Galac

A Kárpáti Farkasok legjobb játékosa címet Hegedűs Zsombor kapta, míg a torna legjobb kapusának Vértes Ádámot választották.

A gyerekeknek a mérkőzésnapok között arra is volt lehetőségük, hogy élőben tekintsék meg a Gyergyói HK - Budapest Jégkorong Akadémia Erste Liga-találkozót. Szintén elősegítette a csapatépítést, az öltözői jó hangulat fokozását a SkiGyimesen zajlott közös bobozás.

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!