Félszáz jégkorongozónk fejlődött az U12-es csapattal

Félszáz jégkorongozónk fejlődött az U12-es csapattal

2024-06-13

Gulácsi Ábris vezetőedzővel értékeltük a szezont.

Mekkora létszámmal és milyen programmal vágtatok neki az idénynek?
Negyvenhat játékossal és négy kapussal kezdtük meg a munkát augusztusban. Három csapatot indítottunk a bajnokságban, KÉK, (A szintű) SÁRGA, (B szintű) és PIROS (C szintű). A jeges edzések mellett kiemelt figyelmet fordítottunk a gyerekek száraz munkájára, illetve előadásokkal igyekeztünk felkészíteni őket a nagypályás mérkőzésekre.

Milyen programot alkalmaztatok és mire helyeztétek a fókuszt?
Mivel U12-ben alapvetően még nem számolják az eredményt, ezért ebben a korosztályban az egyéni fejlesztésé a főszerep. Heti négyszer edzettünk jégen, két száraz edzés és egy előadás mellett. A hét első edzésein a korcsolyatechnikáé és a korongvezetésé volt a főszerep, a másodikon kis területes párharcok mellett különböző cseleket gyakoroltunk, ezt követően a passzokra és a lövésekre helyeztük a hangsúlyt, majd a hét utolsó edzésein nagypályán tanultunk apró taktikai elemeket.

Bár nem számolják az eredményt, mégis van rangsorolás. Hogy alakult számotokra a szezon?
A kék és sárga bajnokság zárásaként Magyar Kupát játszottak a csapatok, mely eldönti, hogy ki hányadik helyen végez az adott évben. A kék csapattal szemben a legjobb nyolcba kerülés volt az elvárás, célunk pedig a legjobb négy volt. Huszonhat mérkőzésen vettünk részt, játszhattunk a legjobb négybe kerülésért, végül 8. helyen végeztünk. A sárga csapat huszonegy mérkőzésen szerepelt, majd a három körös Magyar Kupában végül 2. helyen végzett hatalmas bravúrral. Piros együttesünk tizenkét ütközetet vívtunk meg, a szezon második felében számos U10-es játékos kapott lehetőséget, hogy nagypályán is bizonyíthasson. 

Volt lehetőség nemzetközi porondon is pallérozódni?
A bajnoki mérkőzések mellett kék csapatunk számos külföldi tornán is részt vett. Augusztusban Szlovákiában, novemberben Erdélyben, valamint legkiemelkedőbb játékosaink az U13-as CJHL-ben (Carpathian Junior Hockey League) vették fel a versenyt szlovák, ukrán, román és lengyel csapatokkal. 

Hogy látod, mennyire volt szakmailag sikeres a 2023/2024-es versenyszezon?
Összességében elégedett vagyok az idei munkánkkal, a gyerekek rengeteget fejlődtek, többször megmutatták, hogy mennyire jól tudnak együtt, csapatként jégkorongozni. Természetesen mindig lehet javulni, fő célunk, hogy a következő években megtaláljuk azokat az apróságokat, melyekben előrébb kell lépnünk ahhoz, hogy éremre esélyes csapatot tudjunk irányítani.

Gulácsi Ábris munkáját Sándor-Székely Katinka, David Minárik, Csibi József és Csehy Zsombor segítette az idény során.

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!