Hatvan gyermek pallérozódott Csibi József kezei alatt a szezon során

Hatvan gyermek pallérozódott Csibi József kezei alatt a szezon során

2024-05-20

Szezont értékelünk az U8-as korosztály vezetőedzőjével.

Hány gyermekkel sikerült megismertetni a jégkorongozás alapjait a szezon során?
Harminc gyermekkel kezdtük el a munkát a 2023-2024 szezonban, de a végére mintegy hatvanan lettünk, köszönhetően a klub hokisuli programjának.

Milyen volt a Kárpáti Farkasok Hokisuli Program felhozatala, ahonnan többen is csatlakoztak az U8-as csapathoz?
A hokisuli programból decemberben huszonnégy gyereket sikerült átvinni az U8 korosztályba, és most áprilisban a hokisuli végén újabb tizenkét kis hokissal bővültünk. Így hatvan körül alakult a létszám szezon végére. Huszonnégy gyermek került át U10-be, és harmincöt-negyven kisgyermekkel folytatjuk az U8-as korcsoport következő szezonját. 

Ebben az ifjú korosztályban milyen célokat lehetett meghatározni?
A hokisuli programból átvett gyermekek nagy része 5 év körüli, ami hosszútávon jó, mert 2-3 évet tölthetnek a legkisebb korosztályban. A legfontosabb az U8 korosztályban, hogy a lurkók megismerjék, megszeressék ezt a csodálatos sportot. Nekünk, edzőknek az a feladatunk, hogy közben minden téren fejlődjenek a fiatalok. Az első évben, években inkább a korcsolyázásra fektetünk nagyobb hangsúlyt, és mikor már úgymond jégbiztosabbak a gyermekek, akkor több a korongos foglalkozás.
Mit tapasztaltál a szezon során, szemmel látható a fejlődés?
Az elmúlt szezonban sokat fejlődött minden gyermek a maga szintjén. Természetesen, akik korábban kezdték, azoknál évről évre látványosabb a fejlődés, de akik pár hónapja, vagy csak egy éve vannak jégen, náluk is látványos az előrelépés. Nagyon szép eredményeket értünk el kék szinten, a nagy múltú klubokkal az egész szezonban felvettük a versenyt. Természetesen ebben a korosztályban nincs eredmény számolás, nincsenek helyezések, de ha lenne, akkor büszkén mondhatom, hogy a dobogó 1-2-3 fokán lennénk. A sárga és piros szintű tornákon is láttam jó teljesítményeket, amik a jövőre nézve biztatóak.
Mi volt a legjobb élményeket?
Az elmúlt szezonban indítottunk egy U9-es csapatot az Európai Mini Hoki Ligában, ahol 4 szuperminis játékos is részt vett. 21 csapat, szlovák, cseh, osztrák, és magyar egyesületek versenyeztek ebben a ligában. Hét tornán vettünk részt, ami fordulóként 6-7 mérkőzést jelentett. Fárasztó tornák voltak, néha hajnali 5 órakor indulni kellett, de úgy láttam, hogy 1-2 fordulót leszámítva nagyon jól teljesítettünk. Hónapról hónapra egyre jobban ment a játék, sokat javult a védekezésünk, ami nálam a legfontosabb, és a gyermekek is tudják, hiszen minden mérkőzés előtt kihangsúlyozom. A 21 csapatból hetedik helyen végeztünk, ami egy ilyen erős mezőnyben jónak számít. Egy kis szerencsével még tudtunk volna jobb helyezést is elérni. Büszke vagyok a gyermekekre! Úgy látom, hogy egy csodálatos szezont futottunk az U8 és az U9 csapattal is. Köszönöm a szülőknek a támogatást, az egyesületnek és mindenkinek, aki segítette a csapatot, hogy egy ilyen fantasztikus szezont tudhatunk magunk mögött. Jó munkát, jó felkészülést kívánok mindenkinek a következő szezonra!
 
Csibi József vezetőedző munkáját Sándor-Székely Katinka edző segítette az idény során.
 
Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!