Nemzetközi és hazai sorozatokban is versenyeztek U10-eseink

Nemzetközi és hazai sorozatokban is versenyeztek U10-eseink

2024-06-07

Tíz év alatti hokis növendékeink szezonját értlékeljük Csehy Zsombor vezetőedzővel.

Milyen hazai és nemzetközi versenyzési lehetőségeitek voltak a 2023/2024-es idényben?
Hazai szinten a magyar bajnokságban vettünk részt kék, sárga és piros szinten. A szezon felétől két csapatot is tudtunk nevezni a sárga szintű bajnokságba, így több játéklehetőséget biztosítva mindenkinek. Kék csapatunk rendre felvette a versenyt a nagy múltú klubokkal, ki-ki meccseket játszottunk, sokszor felénk billent a mérleg nyelve. Sárga és piros szinten is szoros mérkőzéseket vívtunk és túlnyomó részben győzelmekkel zártuk a hétvégéket. Nemzetközi szinten az Európai Mini Hoki Ligában (EMHL) szerepeltünk, az U10-es és az U9-es korosztályban egyaránt. Illetve különböző tornákon is részt vettünk, amelyeken szlovák, cseh, osztrák, és magyar csapatok ellen mérettettük meg magunkat, és amelyeken sikerült nagyon szép eredményt elérni.

Elégedett vagy a szezon során látottakkal?
Úgy gondolom, nagyon jó szezont tudhatunk magunk mögött. Ahogy már említettem is, rengeteg mérkőzésen vettünk részt hazai és nemzetközi ellenfelek ellen is, ezzel biztosítva elegendő játéklehetőséget és megadva a fejlődés lehetőségét mindenkinek. Részt vettünk több nemzetközi tornán is, ezek közül a Santa Claus Cup-ot szeretném kiemelni, ahol láthatták a gyerekek, hogy milyen szintre lehet eljutni, hogyha beleteszik a megfelelő mennyiségű és minőségű munkát. Elégedett vagyok a szezonban mutatott munkával, hétről-hétre látható volt a gyerekeken a fejlődés.
 
Mennyit és miben láttad a fejlődés jeleit?
A szezon első felében a korcsolya technikára fektettünk nagyobb hangsúlyt, így sikerült mindenkinek szintet lépnie, illetve a lemaradást is be tudtuk hozni. A kori technika mellett az ütőkezelést és a lövéstechnikát is nagyon sokat gyakoroltuk, jégen és szárazon is. Mindenkinél jól látható a fejlődés ezeken a területeken. A sok mérkőzésnek köszönhetően sikerült kellő meccsrutint gyűjtenie a gyerekeknek, és a játékelemek bizonyos részeiben is sikerült előrelépniük.
 
Milyen tapasztalataid voltak az U8-ból feljátszók terén?
Sajnos a szezonban kevés játéklehetőséget tudtam adni az U8-as gyerekeknek, mert U10-ben magas létszámmal dolgoztunk, viszont amikor tudtak csatlakozni hozzánk, rendre elégedett voltam a teljesítményükkel, remekül helytálltak. Jó alapokról fogják indítani az U10-et, várom a velük való közös munkát.
 
U12-vel is volt átfedés?
A szezonban sok lehetőséget tudtunk biztosítani a másodéves U10-es játékosoknak a feljátszásra az U12-be. Rendre nagyon jól szerepeltek a meccseken, sokszor ők voltak a csapat legjobbjai. A következő év kihívásait jó alapokról fogják kezdeni, hiszen a nagypályás játék alapszabályait sikerült elsajátítaniuk a feljátszások során.
 
Az U10-es korosztályban Csehy Zsombor vezetőedzőjét Sándor-Székely Katinka, Csibi József, David Minárik és Gulácsi Ábris edzők segítették a szezon során.
 
Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!