„A fiataloknál a fejlődés fontosabb az eredményeknél” — David Minárik

„A fiataloknál a fejlődés fontosabb az eredményeknél” — David Minárik

2023-06-08

A Kárpáti Farkasok edzője értékelte az U16-os csapat 2022/2023-as szezonját.

A szlovák David Minárik vezetésével vágott neki a 2022/2023-as idénynek a Kárpáti Farkasok U16-os jégkorongcsapata. Egy évvel korábban a klubtörténet eddigi legnagyobb sikerének számító 4. helyen végzett a bajnokságban ez a korosztály, amelyben azonban jelentősen kicserélődtek a játékosok, így meg is fiatalodott a keret. Tehát a magasra tett léc mellett új kihívásokkal is szembe kellett nézni a legutóbbi szezon alkalmával.

A 4. helyezés után milyen elvárásokat lehetett támasztani a csapattal szemben?
Ahogy eddig minden szezon elején mondtam, a legfontosabb mindig a fiatal játékosok fejlődése, a számszerűsített eredmények pedig csak ez után jönnek a sorban. Ez alól a legutóbbi idény sem volt kivétel. Nem kezdtük nagy elvárásokkal a bajnokságot. Ennek az volt az oka, hogy többen távoztak a csapattól, egy részük felkerült a Kárpáti Farkasok U18-as korosztályába. Ezért inkább az volt fontos számunkra, hogy az egyéni képességeket és a taktikai repertoárt illetően mindenki előre tudjon lépni.

Mivel tudtad segíteni, motiválni a srácokat?
Igyekeztem a tudásom legjavát adni, amennyire csak lehetséges volt. Gondolok itt a jeges gyakorlásoktól kezdve a videós meetingeken át az egyéni foglalkozásokig. Mindez annak érdekében volt, hogy minél többet és jobban fejlődjenek hokisaink. Bízom benne, hogy a szezon zárultával mindenki érzi magán a fejlődést.

Milyen szájízzel tekintesz vissza a bajnokságra, a mérkőzésekre? Voltak szép és emlékezetes pillanatok, de ugyanakkor nehéz helyzetek is akadtak.
Ha megnézzük, hogy alakultak az idény egyes szakaszai, akkor abban bizony vannak eltérések. A selejtezőből bekerültünk a legjobb hat klub közé. Ez nagyszerű eredmény volt. Pechünkre utána négy nemzeti akadémiával kellett versenyeznünk, akikkel szemben szinte lehetetlen volt sikeresnek lenni. Aztán harcoltunk a rájátszásért az utolsó mérkőzésig, de sajnálatos módon nem jutottunk be a legjobb nyolcba. Innentől kezdve már csupán öt mérkőzés volt hátra és a 11. helyezést elérve véget is ért a szezon számunkra. Ez egy hosszú idény volt néhány jégkorongozónknak, akik U18-as mérkőzéseket is játszottak. Nekik nagyon kimerítő volt és a hajrára nagyon nehéz volt plusz energiákat mozgosítani.

Szóba került már a fejlődés. Mit gondolsz erről összességében, a szezon zárultával?
Ahogy már említettem is, hosszú távú fejlődési stratégiában vagyunk, amely meglátásom szerint sikeres volt az idény során. De persze itt nem állhatunk meg, folytatni kell ezt az utat edzésről edzésre annak érdekében, hogy elérjük azokat a nagy célokat, amelyeket a klubvezetéssel közösen célul tűztünk ki. Ennek motiválni kell minden játékost és edzőt itt, a klubnál. Boldog vagyok, hogy ide tartozhatok! Hajrá, Farkasok!

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!