A klubtörténet legnagyobb sikerét hozta össze az U16-os gárda

A klubtörténet legnagyobb sikerét hozta össze az U16-os gárda

2022-05-03

Mindössze nüanszon múlt, hogy nem lett bronzérmes a Kárpáti Farkasok U16-os jégkorongcsapata a 2021/2022-es szezonban. David Minárik legényei végül negyedik helyen zártak, de így is a klub fiatal történetének eddigi legnagyobb sikerét érték el.

A szezon zárultával beszélgettünk David Minárikkal, az U16-os gárda vezetőedzőjével.

Mit szerettél volna elérni a 2021/2022-es szezonban?
A fő célunk az volt, hogy amennyire csak tudjuk, fejlesszük a játékosokat. Az egyéni képességek és a játék taktikai szempontjai szerint. Természetesen a fejlesztés mellett szerettünk volna minél több meccset megnyerni és a tabella élén állni.

Mennyit fejlődtek a játékosok?
Véleményem szerint a játékosoknak nagy esélyük volt a fejlődésre. Igyekeztünk jó minőségű edzésmunkát végezni heti tervezésben és az egész szezont illetően is. A játékosok jó egyensúlyt értek el a képességek és a taktika között, továbbá sok és fontos játék- és jégidőt kaptak, hogy a tanult készségeket a gyakorlatból a valódi játékba át tudják emelni. 

Miben kell leginkább javulni?
Szerintem a csapatszellem és a kemény munkakészség nem volt megfelelő szinten. Nem mondanám, hogy rossz volt, de többet vártam a csapat tapasztalt játékosaitól, hogy jó példával vezessék a fiatalokat. Ez nem minden esetben fordult elő. De ez az élet, és főleg ebben a korosztályban, a fiatal hokisok magánéletében is sok minden történik, nem csak a jégkoronról szól minden.

Mit gondolsz utólag a bronzéremért vívott párharcról?
A szezon utolsó meccsét, bár elvesztettük, sok pozitív pillanatot mutatott, és pozitív érzéseket keltett a szezon zárultával. De ha visszatekintek, jó színvonalú játékot képviseltünk, és ennek nem csak az utolsó meccs utolsó harminc percében kellett volna megmutatkoznia. Ez kicsit csalódást okoz.

Mire vagy a legbüszkébb a nemrég véget ért szezonban?
Boldog vagyok, hogy minden játékos jól teljesített az év során. Annak is örülök, hogy azon jégkorongozók, akik minket választottak, jó úton járnak, ki vannak éhezve a hokira, napról napra fejlődnek és nyitottak az új információkra. Másrészt kicsit szomorú vagyok, hogy nem tudtunk minden játékost egyformán irányítani. Természetesen a pozitív bónusz az volt, hogy U16-os csapatunk a liga összes csapatával, köztük három erős akadémiával fel tudta venni a versenyt.