A külföldi tornák is segítették az U14-es csapatot a hatodik hely elérésében

A külföldi tornák is segítették az U14-es csapatot a hatodik hely elérésében

2024-06-24

A szezon egyik, ha nem a legjobb eredményét érték el Kedves Alfréd tanítványai. Az edzővel értékeltük a mögöttünk hagyott időszakot.

Mekkora merítési lehetőség volt U14-ben?
Az U14-es szezont két csapattal, harminc mezőnyjátékossal és két kapussal kezdtük. Augusztusban nagy hangsúlyt fektettünk a játékosok technikai és egyéni taktikai fejlesztésére, illetve az állóképesség növelésére is. Volt egy intenzív tábor, ahol naponta két jeges és két száraz edzés volt, zárásként pedig egy uszodai edzést tartottunk, ahol ki lehetett engedni a gőzt. Egy edzőmérkőzést követően tizenöt játékossal és két kapussal Csehországba utaztunk egy nemzetközi tornára, amely során fel tudtuk mérni a képességeket cseh és svájci topcsapatok ellen. Itt végül tizedikek lettünk és rengeteget tapasztalatot szereztünk.

Hogy sikerült elérni a 6. pozíciót a bajnokságban?
A bajnokság egy kilenccsapatos kvalifikációval indult, ahol hullámzó teljesítmény mellett végül csak egy ponttal maradtunk le, és így az A2-es bajnokságban játszottuk az alapszakaszt, aminek a végén elsőként zártunk. A középszakaszt megelőzően Erdélyben vettünk részt a Kárpát-medencei Magyar Liga-tornán, amit veretlenül sikerült megnyerni és ez adott egy lendületet a csapatnak a szezon hátralévő részére. A középszakasz előtt huszonkét játékos fordult meg az A csapatban, viszont a szezon legfontosabb részére már kialakítottunk egy tizenhat fős keretet, amellyel megnyertük ezt a részét a bajnokságnak. A rájátszásban az A1-es bajnokság második helyezettjével kerültünk össze. A három győzelemig tartó párharcban az elsőt ugyan sikerült megnyerni hosszabbításban, de a következő két mérkőzésen szoros csatában alulmaradtunk a MAC ellen. A negyeddöntők után a helyosztók következtek, mely során a hatodik pozíciót sikerült megszereznünk, megelőzve a Fehérvárt és a Sportországi Cápákat. A B csapatunk hasonló lebonyolítással a B bajnokságban szerepelt, ahol a 26. helyet sikerült megszerezni. Ez a bajnokság nagyszerű lehetőség volt az első éves U14-es, illetve U12-es játékosok feljátszására és fejlesztésére.

Minden korosztálynál fontos és hasznos a feljátszási lehetőség az idősebbekhez. E téren mi volt a jellemző az U14-es keretre?
A szezon során sok játékosunk kapott lehetőséget az U16-os bajnokságban, ahol sok esetben meghatározó szerepük volt, a kitűnő helytállás mellett gólokkal segítették a nagyobbakat. Emellett a fiatalabbaknak az U13-as, az idősebbeknek pedig és U15-ös csapattal volt lehetőségük utazni a Carpathian Junior Hockey League nemzetközi tornáira, ahol szlovák, ukrán, lengyel és román csapatok ellen játszottak nívós mérkőzéseket.

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!