Bejutott a legjobb nyolc közé a Kárpáti Farkasok U16-os csapata

Bejutott a legjobb nyolc közé a Kárpáti Farkasok U16-os csapata

2022-10-05

A KMH elleni 5–2-es sikerrel és az UTE-tól elszenvedett 7–4-es vereséggel zárta a kvalifikációt a Kárpáti Farkasok U16-os csapata. David Minarik együttese a liláktól elszenvedett vereség ellenére a korábbi két – OHA és BJA elleni – győzelemnek is köszönhetően megnyerte csoportját és bejutott a bajnokság legjobb nyolc csapata közé.

2022. szeptember 21., szerda, Érdi Jégcsarnok, U16, kvalifikáció, I. csoport, 3. mérkőzés 18.50: KMH – Kárpáti Farkasok 2–5 (1–2, 0–1, 1–2)
Érdi gól: Balázs E. 2, Balázs Cs., Polgár, Tóth

David Minarik, vezetőedző: „Nagyon aktív volt az ellenfelünk, az első harmadban többször is gyorsabban és jobban játszott, szerencsére a lehetőségeit nem tudta gólra váltani. A kezdés után már kiegyenlített volt a mérkőzés és az utolsó játékrészben eldöntöttük a javunkra. Kapusunk, Nagy Ábel volt az oka, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést.”

2022. szeptember 25., vasárnap, Érdi Jégcsarnok, U16, kvalifikáció, I. csoport, 4. mérkőzés
11.20: Kárpáti Farkasok – UTE 4–7 (0–3, 3–3, 1–1)
Érdi gólok: Polgár 3, Merkl Á.

David Minarik, vezetőedző: „Borzasztóan kezdtük a mérkőzést. A játékosok azt hitték, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz, de nem így történt. Nem támogatták egymást a jégen és sok volt a büntetés. A jó lehetőségekből nem tudtunk betalálni és az emberelőnyös játékunk katasztrófa volt. Ez egy rossz vereség volt, de remélem, hogy megadja a motivációt a srácoknak a gyakorlásokhoz.”

„Annak ellenére, hogy az utolsó mérkőzést elveszítettük, megnyertük a kvalifikációs csoportot és az első helyről csatlakozhattunk a legjobb nyolchoz, ami nagy siker számunkra. Itt már az ország legjobb csapataival fogunk találkozni, ezért bízom benne, hogy jó motivációt ad a srácoknak a kemény munkához. Véleményem szerint nem igazán jó a nemzeti akadémiák ellen játszani, de mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el” – mondta a Kárpáti Farkasok U16-os csapata előtt álló feladatról David Minarik.

(Fotó: archív)

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!