Bejutott az osztrák bajnokságba a debütáló U18-as csapat

Bejutott az osztrák bajnokságba a debütáló U18-as csapat

2022-04-30

Első évében kvalifikálta magát az osztrák bajnokságba, a hazaiban pedig tizedik helyen zárt a Kárpáti Farkasok U18-as jégkorongcsapata. Fekecs Norbert vezetőedzővel értékeltük a szezont.

Milyen várakozásaid voltak, amikor elindult az U18-as csapat?
Tavaly májusban nem tudtuk pontosan milyen csapatunk lesz. Ez volt az első U18-as szezonja az egyesületnek. A bajnokságot több vidéki és pár helyi játékossal kezdtük meg. Sajnos a végére már csak hárman maradtak a korosztályban. A létszám a szezon kezdetén sem volt meg egy csapatra való. Sokan mondták, hogy szeretnének csatlakozni, de végül nem tették, így tudtuk, hogy a serdülő csapatból kell majd kiegészíteni a keretet.

Mennyi idő után érezted, hogy összeszokottá vált a gárda?
A bajnokság előtt nem voltak extra elvárások a csapattal szemben. Egyetlen elvárás volt, hogy mindenki a legjobb tudását és hozzáállását tegye bele ebbe az évbe és  a legnagyobb fejlődést érje el, amire csak képes. Természetesen, a lehetőségeinkhez képest a lehető legjobban szerettünk volna szerepelni a bajnokságban.

A szezon első felét hogy láttad? Az osztrák bajnokságba jutást elérte a csapat...
Az osztrák bajnokságba való bejutás számunkra is kellemes meglepetés volt. Nem számítottunk rá, de szerencsére a legjobban alakult a játékosok számára, hisz a fejlődésüket ez segítette a legjobban.

Mennyivel volt másabb az osztrák liga?
A magyar bajnokság legjobb csapatai és a kinti csapatokkal együtt egy jóval erősebb bajnokságba sikerült kvalifikálni magunkat. A szezon folyamán, ahogy fogyatkozott a létszám, úgy annál több U16-os feljátszóra volt szükségünk. Ez a játékosok egyéni fejlődését nagyban elősegítette. A legnagyobb lemaradásunk a fizikum volt. Természetesen nem ért meglepetésként minket, hisz volt olyan mérkőzésünk, amikor csak tizenkét játékossal tudtunk kiutazni és ebből kilenc serdülő volt. A két korosztály között akár három-három és fél évnyi korkülönbség is lehet, ami a serdülő kor által nagy méretbeli, fizikiumbeli és sebességbeli előnyt jelentett az ellenfelek számára. Ennek ellenére nagyon sok mérkőzésen mi szereztük meg a vezetést és akadtak időszakok, amikor viszonylag sokáig meg is tudtuk tartani az előnyt. A szezon utolsó felét már szinte serdülő csapattal tudtuk befejezni. Hozzávetőleg hét-nyolc játékosunk hagyta abba a szezon folyamán és volt, akinek mi köszöntük meg a munkáját. Így az osztrák bajnokság végét és a magyar bajnokság rájátszását a serdülő csapat segítségével fejeztük be.

Mennyire vagy elégedett a teljes szezonnal, beleértve a magyar bajnoki végjátékot?
Az itthoni rájátszásban sajnos nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnunk. Az még egy szép befejezése lehetett volna az évnek. Nem vagyunk csalódottak, hisz szinte a maximumot kihoztuk az idei évből. Tudjuk, hogy igen nehéz volt a játékosok számára. Azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyon sokat fejlődtek és sokszor nem rögtön jön elő a fejlődésük és csak a következő szezonban tudják majd kamatoztatni a tanultakat. Remélhetőleg meg is tudják mutatni majd a pályán is a következő évben. Ha mindenki a legjobb tudását hozza, akkor a következő szezonban szeretnénk bejutni a rájátszásban a legjobb nyolc közé.