Dósa Krisztián a Kárpáti Farkasoknál folytatja pályafutását

Dósa Krisztián a Kárpáti Farkasoknál folytatja pályafutását

2023-05-25

Az újonnan érkezett edző az U18-as és U16-os játékosaink fejlesztését segíti.

Dósa Krisztián többszörös magyar bajnok, MOL és Erste Liga-győztes jégkorongozó, aki játékosként többek között a Miskolci Jegesmedvéknél, az UTE-ban, az FTC-ben és a Dunaújvárosi Acélbikáknál is szerepelt. A profi játéktól már visszavonult, 29 éves edző legutóbb az Óbudai Hockey Academy U16-nál dolgozott.

Milyen indittatásból csatlakozták hozzánk?
Áprilisban elváltak útjaink az OHA-val, ezért új csapatot kerestem. Fontos volt számomra, hogy egy olyan klubnál dolgozhassak, ahol a folyamatos fejlődés a cél, illetve ahol én is tovább tudok fejlődni. A Nagy Attila által felvázolt tervek nagyon szimpatikusak voltak, úgy éreztem, hogy ebben a rendszerben én is örömmel dolgoznék.

Hogy érzed magad, milyen volt a fogadtatásod?
Nagyszerűen érzem magam, a klubnál mindenki motivált a fejlődésre, a körülmények kiválóak, minden adott a munkához. Az edzői stáb nagy részével valamilyen formában már dolgoztam együtt korábban, így nem volt nehéz a beilleszkedés, de a többiek is nagyon barátságosan fogadtak.

Mit tapasztaltál az első edzéseken, hol tartanak a játékosaink tudásban?
Az már elsőre látszik, hogy az alsóbb korosztályokban a hazai élmezőnyhöz tartozik a klub, nagyon sok ügyes gyereket láttam az edzéseken. Ami az idősebb korosztályokat illeti, ott is vannak tehetséges, válogatott kerettag játékosok, viszont jóval kisebb a merítési lehetőségünk. Mivel egy elég fiatal klubról beszélünk, ebben semmi meglepő nincs. Ami viszont fontos, hogy a srácok lelkesek és szorgalmasan dolgoznak, ez pedig az alapja a fejlődésnek.

Milyen elvárásokat, célokat tűztél ki az U18-as korosztály kapcsán?
Nehéz egyelőre célokról beszélni, a nyári átigazolási időszak miatt még erősen alakulóban van a keret. Ami már most látszik, hogy az U18-as csapatunk nagyon fiatal lesz, javarészt első éves játékosokkal, így a célokat tekintve mindenképp két évben kell gondolkodnunk. Ami mindenképpen célunk és elvárásunk a következő szezonra, az a folyamatos fejlődés és a kemény munka hétről hétre.

Jó munkát és sok sikert kívánunk, Krisztián!

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!