Ezüstérmes lett Balázs Csaba a Riga Kupán

Ezüstérmes lett Balázs Csaba a Riga Kupán

2024-04-03

Az U15-ös fiú jégkorong-válogatottal hét mérkőzést nyert meg klubunk fiatal hátvédje.

Nagy sikert ért el az U15-ös fiú magyar jégkorong-válogatott a napokban, amely a lettországi Riga Kupán ezüstérmet szerzett. A nemzeti együttes tagja volt a Kárpáti Farkasok jégkorongklub hátvédje, Balázs Csaba is, aki valamennyi mérkőzésen jégre lépett és négy gólpasszal járult hozzá a magyar sikerhez.

A csoportküzdelmek során nem találtak legyőzőre a mieink, hibátlan mérleggel jutottak tovább. A negyeddöntőben rendkívül kiélezett csatát vívtak a svájci Genéve Future Hockey-val, de a siker ezúttal sem maradt el.

„A negyeddöntőben, a svájciak ellen nagyon pörgős és gyors meccset játszottunk. Izgalmas, de fizikálisan is nehéz volt úgy, hogy már előtte öt meccset lejátszottunk. Ők szerezték meg a vezetést, majd a harmadik harmadban sikerült fordítanunk. Négy perccel a vége előtt ismét gólt lőttek és egyenlítettek. Ezt követően büntetők jöttek és azzal sikerült nyerni és kivívni a továbbjutást” — kezdte élménybeszámolóját Balázs Csaba, a magyar válogatott és a Kárpáti Farkasok érdi jégkorongozója.

Az elődöntőben újfent egy izgalmas és szoros csata várt Balázs Csabáékra, de a remek forma és győztes mentalitás ismét sikert hozott, hiszen 3-2-es győzelemmel egy újabb svájci csapaton sikerült túljutni, egyben bejutni a Riga Kupa fináléjába.

A döntőben azonban túl nagy falatnak bizonyult a házigazda lett hokicsapat, amellyel szemben 3-0-ra alulmaradtak a magyar fiatalok.

„Nagy erőfeszítéssel vágtunk neki a döntőnek, de sajnos az első csere során gyorsan megszerezték a vezetést a lettek, majd a következő gól is az övék volt. Innen pedig már nem tudtuk visszahozni a meccset. A lefújás után szomorúak voltunk, de ez a második helyezés így is szép eredmény. Nagyon örülünk, hogy idáig eljutottunk. Jó volt ilyen erős csapatokkal játszani, rengeteget tanultunk.” — folytatta a korosztályos válogatott Balázs Csaba.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Teg SK (svéd)–Magyarország U15 2-3
Magyarország U15–Jelgavas LSS (lett) 3-2
HC Klaipeda (litván)–Magyarország U15 0-1
Kings Kfar Saba (izraeli)–Magyarország U15 1-11
Magyarország U15–Haki (finn) 6-0

A negyeddöntőben:
Genéve Future Hockey (svájci)–Magyarország U15 2-3 (h.u.)

Az elődöntőben:
Magyarország U15–EHC Basel Nachwuchs (svájci) 3-2

A döntőben:
Magyarország U15–HS Riga 2009 (lett) 0-3

(Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség)