Heti hokikörkép (2023. 02. 27-i hét)

Heti hokikörkép (2023. 02. 27-i hét)

2023-03-09

Tizenegy csatában voltak érdekeltek csapataink a múlt héten, köztük a rájátszásért zajló FTC-Kárpáti Farkasok U18-as összecsapáson.

2023. 03. 02., csütörtök
U18 középszakasz, Budapest
FTC-Telekom - Kárpáti Farkasok 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Érdi gól: Orosz
Fekecs Norbert vezetőedző: „A legjobb nyolc közé jutásért játszottunk. A mérkőzésen végig domináltunk. Folyamatosan tudtunk helyzeteket kialakítani, amiket sajnos mem sikerült kihasználni. A Fradi megszerezte a vezetést, amire mi sajnos pánikba estünk és kapkodni kezdtünk. Rohantunk az eredmény után. Egyre jobban múlt az idő és nem tudtunk gólt szerezni, ami rányomta bélyegét a játékunkra. Hiába játszottunk jobban, mint az ellenfél, ezt a játékot gólra játszák és abból az ellenfél többet szerzett.”

2023. 03. 04., szombat
U14 IV. csoport, 26-29. helyért, Budapest, Millenáris
KSI - Kárpáti Farkasok 3-4 (1-1, 2-1, 0-1, 0-1) hosszabbítás után
Érdi gólok: Czigler 2, Darabos, Hegedüs.
Csehy Zsombor vezetőedző: „Jól kezdtük a meccset, folyamatosan nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, sok helyzetet dolgoztunk ki, de mégis a KSI jutott előnyhöz. Gyorsan sikerült egyenlíteni, így döntetlennel mentünk szünetre. A második harmadtól kicsit visszaesett a lendületünk, kevésbé voltunk veszélyesek az ellenfél kapujára. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ellenfelünk előnyt szerzett, amire csak az utolsó percekben tudtunk válaszolni, így jött a túlóra. A hosszabbításban sikerült betalálnunk, győzelemmel hagytuk el a pályát.”

2023. 03. 05., vasárnap
U10 kék torna, Vasas Jégcentrum
Vasas SC - Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok - Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
Debreceni Hoki Klub - Kárpáti Farkasok
Kárpáti Farkasok - Vasas SC
Dósa Dávid edző: „Küzdöttünk, hajtottunk mind a négy meccsen. Az első éves játékosoknak sokat kell még fejlődniük a nagypályás játékhoz, korcsolyázási tudásban. De azt gondolom, tisztesen helytálltunk mindenki ellen. A hibáinkat javítva készülünk a következő megmérettetésekre!”

U12 kék, Budafok
Kárpáti Farkasok - Ifj. Ocskay Gábor JA
Kedves Alfréd vezetőedző: „Tudtuk, hogy erős csapat a Fehérvár és az első harmadban sajnos engedtük is nekik, hogy sokat támadjanak, így ők szerezték meg a vezetést. A második harmadtól sikerült nekünk is úgy játszani, ahogyan az elejétől szerettünk volna, és a nagy küzdeni akarásunknak köszönhetően meg is tudtuk fordítani a mérkőzést és egy kiváló kapusteljesítménnyel nyertünk.”

U12 piros, Budapest, Tüskesátor
Táti Tigrisek JE - Kárpáti Farkasok C 
Kárpáti Farkasok C - White Sharks HC
Sándor-Székely Katinka edző: „Számunkra ez egy oktató torna volt leginkább, mert a csapat felét U10-es feljátszó gyerekek alkották. Ez azért volt lényeges számukra, mert ők a következő szezonban már U12-ben fognak szerepelni, így volt lehetőségük megtapasztalni a nagypályás játékot. Ahhoz képest, hogy két sorunk volt, amiből a fele U10-es és egymást követően két mérkőzést játszottak, tisztességesen helytálltak. Nyilván pozicionálási gondok még voltak a tapasztalatlanságból adódóan, de ügyesen felvették a ritmust a nagyobb és tapasztaltabb ellenfelekkel szemben. Olyannyira, hogy még gólt is sikerült szerezniük. Mindkét mérkőzésünkön kiemelendő volt kapusunk teljesítménye.”

U12 sárga, Budapest, Kisstadion
MAC Budapest B - Kárpáti Farkasok B
Hamvai Szilárd vezetőedző: „Jól kezdtük a meccset, sok akciónk volt a támadó kapu előtt. Az előző találkozóhoz képest sok remek dolgot láttam, stabilabb volt a játékunk, pontos passzokat adtunk, a kiindulások hatékonyak voltak. Ez a kiegyensúlyozott játék a harmadik harmadig tartott. Itt már fejben egy kicsit elfogyott a koncentráció, a védekező harmadot könnyen feladtuk, és kaptunk pár gólt a végén, ami elkerülhető lett volna, ha odafigyelünk.”

U16 II. csoport, 9-14. helyért, Debrecen
DEAC JA - Kárpáti Farkasok 7-4 (3-1, 2-1, 2-2)
Érdi gólok: Józsa Cs. 2, Polgár L., Domokos N.
David Minárik vezetőedző: „Az volt a célunk ezen a mérkőzésen, hogy agresszíven játszunk a korong nélkül és legyünk kreatívak támadásban. Utóbbi terén jó meccsünk volt. Negatívum volt viszont, hogy nem tudtunk még veszélyesebben lőni. Védekezésben sajnálatos módon hiányzott a kellő agresszivitás néhány játékosnál. Ha azt nézem, hogy tizenegy játékossal álltunk fel és 14 év alatti kapussal, akkor nem is volt rossz mérkőzés. Viszont az utolsó két bajnokin ennél sokkal jobban kell teljesítenünk.”

(Fotó: archív)