Heti hokikörkép (2023. 03. 13-i hét)

Heti hokikörkép (2023. 03. 13-i hét)

2023-03-21

Mérkőzésdömping várt jégkorongozóinkra az elmúlt héten. Az U18-as bajnokságban csupán nüanszon múlt, hogy nem jutott be klubunk a rájátszásba.

2023. 03. 16., csütörtök
U18 középszakasz A-B, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - DEAC JA 5-4 (2-1, 3-1, 0-2)
Érdi gólok: Görbe B. 3, Nagy B., Balázs E.

(Értékelés a szombati mérkőzésnél.)

2023. 03. 18., szombat
U10 piros torna, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - Táti Tigrisek
Kárpáti Farkasok - Sportországi Cápák
UTE 2 - Kárpáti Farkasok
Táti Tigrisek - Kárpáti Farkasok

Csehy Zsombor edző: „Kiélezett meccseket játszottunk mindenki ellen, sőt volt olyan ellenfelünk is, akit sokgólos különbséggel győztünk le. Jó volt látni, hogy az edzésen elvégzett munka visszaköszönt a torna során.”

U18 középszakasz A-B, Debrecen
DEAC JA - Kárpáti Farkasok 3-1 (1-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0) - büntetőkkel a DEAC nyert és jutott be a rájátszásba
Érdi gól: Görbe B.

Fekecs Norbert vezetőedző: „Az elmúlt héten két mérkőzést játszottunk a debreceni akadémiával. Mindkét mérkőzésen nagyon nagyot küzdöttünk és látszott rajtunk, hogy nyerni akarunk, de ez sajnos csak csütörtökön sikerült. Úgy érzem, a srácok a szezonban másodszor viselkedtek és dolgoztak közösen, úgy, mint egy igazi csapat. A 120 percből 100-t a maximális tudásunk szerint játszottunk le, de sajnos abban a maradék 20 percben elvittek minket az érzelmek, így a nagy előnyünket nem tudtuk megtartani. Gratulálok a srácoknak az egész idényhez, jó kis csapattá kovácsolódtak a végére és megérdemelték volna a továbbjutást! Szeretném megköszönni kapusunknak. Eriknek, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtott mindkét mérkőzésen! Ezen felül szeretném megköszönni a szezont a jászberényi különítménynek, sokat tettek hozzá a csapat sikeréhez. Az U16-os játékosainknak is a segítséget, és természetesen az U18-asoknak, akik nagy lépést tettek előre a hosszútávú sportsikerek eléréséhez! Gratulálok a csapatnak azért, hogy a végen csak sikerült megszorongatni egy akadémiát az A csoportból!”

U12 Magyar Kupa sárga, Mátyásföld
Kárpáti Farkasok B - FTC-Telekom 1-8 (0-2, 1-6, 0-0)
KSI SE - Kárpáti Farkasok B 4-3 (2-2, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Hamvai Szilárd vezetőedző: „Szombaton két erős meccset játszottunk, először a Fradival, majd a KSI-vel mérkőztünk meg. A Fradi nagyon jó csapattal érkezett, különösen az első soruk volt meghatározó. Ami tetszett, hogy hamar felvettük a sebességet, kevésszer tudták megkerülni a hátvédeinket. A kapusteljesítménytől többet vártam, kellett is cserélnem a második félidőben. Az nagyon pozitív volt számomra, hogy egy percig sem hagyott alább a küzdőszellem. Még akkor sem, mikor sorra kaptuk a gólokat. A KSI már más játékot képviselt, a sebességet mi diktáltuk és rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Sajnos ezek nagy részéből nem sikerült betalálnunk és főleg azért bosszantott, mert nem a jó kapusteljesítményen múltak a találatok, hanem azon, hogy sokszor lőttünk kapuvasat vagy fölé, mellé céloztunk. 3-3-s eredményt követően a büntetőpárbajban alulmaradtunk. Összességében azt gondolom, nagyon hasznos nap volt a srácoknak, erős ellenfelekkel küzdöttek meg, beleadtak mindent, nem spóroltak az energiával. Visszatekintve a szezonra, tökéletesen látszik, hogy felfelé ívelő teljesítményt mutatott a csapat, ami nagy eredmény.”

A Kárpáti Farkasok B 16. helyen zárta a Magyar Kupa küzdelmeit.

U10 sárga torna, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - Jégkert SE
Kárpáti Farkasok - UTE 2
FTC - Kárpáti Farkasok
Jégkert SE - Kárpáti Farkasok

Lengyel Levente vezetőedző: „Jó hangulatú hazai tornán vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy minden játékos kiadta magából a maximumot. Örülök, hogy sikerült szép gólokat szereznünk, és hogy minden sorunk eredményes volt.”

U14 II. csoport, 9-11. helyért, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - Debreceni Hoki Klub 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)
Érdi gólok: Sághy L., Balázs Cs.

Dósa Dávid vezetőedző: „A szezon utolsó meccse volt. Azt gondolom, hogy nem pörögtünk fel eléggé, hogy a kilencedik helyet megszerezzük. Ennek ellenére izgalmas mérkőzés volt. Sajnos a Debrecent nem tudtuk legyőzni az idei kiírásban. Bízom benne, hogy a következőben már sikerül.”

A Kárpáti Farkasok az U14-es korosztályban tizedik helyen zárta a 2022/2023-as bajnokságot.

U14 V. csoport, 26-29. helyért, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok B - HKB Warriors 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)
Érdi gólok: Somhegyi M., Németh B., Darabos M.

Csehy Zsombor vezetőedző: „A forgatókönyv ugyanaz volt, mint az előző meccseinken. Végig támadtunk, nyomás alá helyeztük ellenfelünket, sok helyzetet alakítottunk ki, de a gólt nem mi lőttük, hanem az ellenfél. Az egész mérkőzésen ez zajlott, de szerencsére a meccs vége előtt három perccel beérett a munkánk és sikerült megszerezni a vezetést, majd a győzelmet is. Mindenki jól teljesített, a helyzeteinket pedig be kell tudni lőni. Szombaton az utolsó meccs vár ránk, reméljük ott végre hatékony lesz a helyzetkihasználásunk.”

2023. 03. 19., vasárnap
U8 piros torna, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok 1 - KSI és Kárpáti Farkasok 2 - Táti Tigrisek
Kárpáti Farkasok 1 - Táti Tigrisek
Kárpáti Farkasok 2 - Sportországi Cápák
Kárpáti Farkasok 1 - Sportországi Cápák
Kárpáti Farkasok 1 - Vasas SC és KSI - Kárpáti Farkasok 2
Kárpáti Farkasok 2 - Vasas SC
Sándor-Székely Katinka edző (1-es csapat): „Jó hangulatú tornán vettünk részt. Az első meccs kicsit álmoskásan kezdődött, de az utolsó három találkozón már elemükben voltak a gyerekek, sokat korcsolyáztak és sok gólt lőttek.”
Csibi József vezetőedző: „Láttam jó teljesítményeket, a jövőre nézve ezek jó dolgok, hiszen nemsokára korosztályváltás lesz. A nagyobb gyerekek feljebb lépnek és újra kell építeni a csapatot. Összeségében elégedett vagyok a látottakal.”

U8 sárga torna, Érdi Jégcsarnok
Kárpáti Farkasok - UTE
Kárpáti Farkasok - Vasas SC
Ajkai Óriások - Kárpáti Farkasok
UTE - Kárpáti Farkasok
Csibi József vezetőedző: „Nagyon jó mérkőzéseket játszotunk. Mindenki hozta a maximumot a saját szintjén. Volt, akinek ez volt az első erősebb tornája, és kellemes meglepetést okozott. Nagyon jó kapusteljesítményt láthattunk. Két csapattal is részt vettünk.”

U16 II. csoport, 9-14. helyért, Óbudai Jégcsarnok
OHA - Kárpáti Farkasok 3-5 (0-2, 1-2, 2-1)
Érdi gólok: Polgár L. 2, Józsa Cs., Tóth F., Balázs E.

David Minárik vezetőedző: „Hullámzó mérkőzés volt, sok hibával mindkét oldalon. Az első két harmadban domináltunk, a harmadikban viszont az ellenfél játszott jobban és nyomás alá helyezett minket. De jó csapatmunkával meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

Az U16-os bajnokságban 11. helyen végzett klubunk.

U12 kék, Kisstadion, Budapest
MAC Budapest - Kárpáti Farkasok 

Kedves Alfréd vezetőedző: „Nem úgy sikerült az utolsó bajnoki mérkőzésünk ahogy terveztük, a játék nagy részét a védekező harmadban töltöttük, hagytuk, hogy az ellenfél úgy játsszon ahogy szeretne. Ami pozitív, hogy a kevés támadásunkból sikerült gólokat szereznünk és a kapusunk kiválóan védett.”

(Fotó: Kárpáti Farkasok - Debreceni Hoki Klub)