Heti hokikörkép (2024. április 1-jei hét)

Heti hokikörkép (2024. április 1-jei hét)

2024-04-07

8-1-es fölényes győzelmet aratott a Kárpáti Farkasok U18-B csapata hazai pályán a HK Select Team Beograd együttese felett.

Április 04., csütörtök
U14 - A, rájátszás, Székesfehérvár 
Ifj. Ocskay Gábor JA A – Kárpáti Farkasok A 1–4 (1-2, 0-1, 0-1) 
Érdi gólok: Bokrossy D., Kotroczó D., Szabó Z., Járai N.
Kedves Alfréd vezetőedző: Egyszerűen tudtunk játszani és ezen a mérkőzésen sikerült belőni azokat a helyzeteket, amelyek eddig kimaradtak. A két gyors gólt követően is fókuszáltak maradtunk, figyeltünk a védekezésre és türelmesek voltunk támadásban.

Április 05., péntek
U12 kék, alapszakasz, Érd
Kárpáti Farkasok – HKB Vikings 0–0
Gulácsi Ábris vezetőedző: „Remek tempójú mérkőzést sikerült játszanunk. Az első harmadban mind a két csapatnak voltak nagy helyzetei, oda-vissza játék folyt. A második játékrészben átvettük az irányítást, jól járattuk a korongot és remek egyéni megmozdulásokat láthattunk. A mérkőzés végéig kitartottunk a sok emberhátrány ellenére is.”

Április 06., szombat 
U9 EMHL, Petrzalka  
Csibi József vezetőedző: „A szezon legjobb tornája volt, 6 mérkőzést játszottunk. Fárasztó nap volt, úgy láttam, hogy a gyermekek végig bírták a magas tempót. Sok szép helyzetet dolgoztunk ki, amelyekből gólok születtek. A passzolás is jobban ment, mint az előző tornákon. Ami pedig a legfontosabb, a helyezkedés, védekezés is sokkal jobban működött, mint az elmúlt hónapokban. A kapusok is jól teljesítettek, így a 6 mérkőzésből 5 győzelem lett, és egy nagyon szoros vereség. Teljesen elégedett vagyok a látottakkal, egy csodálatos tornával zártuk a EMHL sorozatot.

U10 EMHL döntő torna, Dúbravka, Szlovákia
Csehy Zsombor vezetőedző: „A szezon utolsó EMHL-fordulóján vettünk részt Pozsonyban. Hosszú napunk volt, hét mérkőzést játszottunk, erős ellenfelek ellen. Az utolsó forduló sajnos nem sikerült jól, nem igazán találtuk magunkat és nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Küzdöttek a gyerekek becsülettel, de ma semmi nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Összességében elégedett vagyok az idei év EMHL-fordulóival, nagyon sokat tanultak a gyerekek amit a továbbiakban tudnak kamatoztatni. Végül a hatodik helyet értük el idén, ami úgy gondolom szép eredmény egy ilyen erős mezőnyben. Mindenki nagyon sok melót tett bele az idei szezonba, látszódik a fejlődés a gyerekeken, elégedett vagyok mindenki teljesítményével.

 

U10 kék, alapszakasz, Győr
Kárpáti Farkasok – Lehel HC
UNI Győr ETO HC – Kárpáti Farkasok 
Kárpáti Farkasok – Ifj. Ocskay Gábor JA
Lehel HC – Kárpáti Farkasok
David Minárik edző: „Mivel ezzel egyidőben rendezték Szlovákiában az EMHL-sorozat U9-es és U10-es döntő tornáit, így fiatalabb játékosokkal utaztunk el Győrbe, és volt velünk két U8-as hokis is. Így nem voltunk egy súlycsoportban ellenfeleinkkel. De a gyerekek számára ez nagyszerű lehetőséget biztosított, hogy jégen legyenek és egy lépést tegyenek előre a fejlődésüket tekintve.

U10 piros, alapszakasz, Budapest, Millenáris
Dunaújvárosi Acélbikák – Kárpáti Farkasok
VSD Párducok – Kárpáti Farkasok 
Kárpáti Farkasok – KSI
Kárpáti Farkasok – Dunaújvárosi Acélbikák
Sándor-Székely Katinka edző: „Szombaton négy mérkőzést játszottunk a Millenáris jégpályán. Tanulságos torna volt, a játék minden elemében van még hova fejlődni. A tornán U8-as játékosaink is lehetőséget kaptak, akik ügyesen helytálltak!”

U14 - A, rájátszás, Érd
Kárpáti Farkasok  – Südtirol Select 0–9
Kedves Alfréd vezetőedző: Tudtuk, hogy nagyon erős ellenfél ellen lépünk jégre, mégis nagyon gyengén álltunk bele a mérkőzésbe. Nem ütköztünk, kapu előtti területekről hagytuk őket szabadon lőni, kipattanókra is ők tudtak hamarabb odaérni, így szinte mindenhonnan gólokat szereztek. Örülök, hogy a második harmadtól ezeken tudtunk változtatni és két harmadot egygólos különbséggel lehozni. Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés megmutatta a srácoknak, mennyire fontos az elejétől teljes bedobással játszani, mert egy ilyen csapat ellen, ha egy másodpercig nem figyelsz, azonnal büntetnek.

U14 - B, rájátszás, Érd
Kárpáti Farkasok B – Vasas SC A2 4–1 (2-0, 1-0, 1-1)
Érdi gólok: Kotroczó D., Simon M., Ecskei M., Ovádi B. 
Kedves Alfréd vezetőedző: Örülünk, hogy a szezon utolsó mérkőzését sikerült a csapatnak megnyerni. Sok jó megoldást láttunk a támadó harmadban és a védekezésre is figyeltünk, a 3 az 5 elleni hátrányt is sikerült a kapusunk bravúrjaival kivédekezni. Összességében ez egy jó mérkőzés volt, gratulálok a fiúknak.

U18 - B, rájátszás, Érd
Kárpáti Farkasok – HK Select Team Beogrand 8–1 (5-0, 0-1, 3-0)
Érdi gólok: Balázs E. (3), Somhegyi M. (2), Laczkó B. (2), Stiedl M. 
Dósa Krisztián vezetőedző: „Kiváló első harmadot játszottunk, szinte végig nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet. Megvolt a kellő koncentráltság és fegyelem, ennek hamar meg is lett az eredménye. Sajnos a második harmadban ismét beleestünk abba a hibába, hogy a biztos vezetés után azt gondoltuk, hogy a dolgok mennek tovább maguktól. Szétszórtak, fegyelmezetlenek lettünk, teljesen más játékot mutattunk, ennek köszönhetően el is veszítettük ezt a harmadot. A meccs végére sikerült visszatérnünk a játékunkhoz, illetve kijött a létszámbeli előnyünk is, nagy fölényben tudtuk zárni a mérkőzést. A második harmadot leszámítva jól dolgoztunk, viszont meg kell tanulnunk a biztos vezetés után is a helyes úton maradni, mert egy kiélezettebb meccsen egy ilyen visszaesés sokba kerülhet.”

Április 07., vasárnap 
U12 kék, alapszakasz, Debrecen 
Debreceni Hoki Klub – Kárpáti Farkasok 5–1 (2-1, 3-0)  
Ifj. Ocskay Gábor JA – Kárpáti Farkasok 3–2 (1-0, 2-2)
Gulácsi Ábris vezetőedző: Az első mérkőzésen rengeteg teret és időt adtunk ellenfelünknek. Nem tudtuk tartani a lépést velük. Emiatt kapkodni kezdtünk, nehezen jöttünk ki a védekező harmadból és sok volt a pontatlanság. Sajnos nem igazán hittük el, hogy képesek vagyunk nyerni és ez megmutatkozott a játékunkon is. A második összecsapás teljesen más játékot hozott, újból éhesek voltunk a sikerre és végig keményen dolgoztunk. Fegyelmezetten védekeztünk, támadásaink veszélyesek voltak. Összességében nem lehetünk elégedettlenek, két nagyon erős csapat ellen játszottunk.

U16 - B, rájátszás, Székesfehérvár
Ifj. Ocskay Gábor JA – Kárpáti Farkasok 3–9 (1-2, 2-3, 0-4)
Érdi gólok: Balázs Cs. (2), Józsa Cs. (2), Simon Cs. (2), Kotroczó O., Laczkó B., Makai A.
Fekecs Norbert vezetőedző: A játékunk szellős volt, nagy helyeket hagytunk egymás között, így nem tudtuk segíteni egymást a játékban. Sokszor nem jártak a lábak, így saját magunknak nehezítettük meg a játékot. Nem jött a időben a segítség, sokszor kapkodva cselekedtünk, ami eladott korongokhoz vezetett. Szerencsére a helyzet kihasználásunk most jobb volt, mint az ellenféléigy sikerült megnyerni a mérkőzést.

(Fotó: archív)