Idén is Európa legjobbjai közé választották klubunkat

Idén is Európa legjobbjai közé választották klubunkat

2023-05-13

Egy évvel ezelőtt nívós társaságba került a Kárpáti Farkasok utánpótlás műhelye, a történelmi elsőbálozás után pedig idén az újrázás is összejött.

2022 után 2023-ban is beválasztották Európa legjobb utánpótlás-neveléssel foglalkozó jégkorongklubjai közé a Kárpáti Farkasokat. Pontosan egy évvel és öt nappal ezelőtt adtunk hírt róla, hogy először részesült fiatal egyesületünk ebben a nívósnak számító, nemzetközi elismerésben, most pedig újraírhatjuk e sorokat, hiszen egyedüli magyar résztvevőként ismét ott lehetünk a legkiválóbbak táborában.

Ahogy korábban is fogalmaztunk, az Európai Jégkorongklubok Szövetsége és a svájci székhelyű Fenix Outdoor vállalat által létrejött díjat évente ítélik oda egy olyan európai hokicsapatoknak, illetve utánpótlás-fejlesztési programnak, amely a társadalmi felelősségvállaláson és a résztvevők magas megtartási arányán keresztül hangsúlyozza a fenntarthatóságot.

„Nagyszerű elismerés, büszkék vagyunk, hogy ismét kiválasztottak minket. Ez azt jelenti, hogy továbbra is jó úton haladunk, a szakemberekből álló zsűrinek tetszik az a munka, ami nálunk zajlik. Tudjuk, hogy ez a szervezet mennyire komolyan veszi a kiválasztást, legyen szó klubokról vagy játékosokról. Minden esetben alaposan körbe érdeklődnek hazai és külföldi szakembereknél. Nagy köszönet minden kollégának, a játékosoknak és a szülőknek, valamint a támogatóinknak! Dolgozunk tovább, célunk az újabb szintlépés” — nyilatkozta az elismerés kapcsán Nagy Attila, a Kárpáti Farkasok sportmenedzsere.

A The Kånken Youth Retention Award idei szűkített mezőnyébe öt sportegyesület került be. Külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az egy évvel korábbi és a mostani listán egyedüli duplázóként a Kárpáti Farkasok neve szerepel.

2023-ban az osztrák EC Red Bull Salzburg és a DHC Icecats Linz, a szlovén Academy Rudi Hiti Bled, valamint a szlovák Barani Banská Bystrica alkotja a díjra jelöltek sorát. A 10.000 eurós főnyereménnyel, támogatással járó elismerés végső győztesét június 13-án, a csehországi Prágában tartandó ünnepségen hirdetik ki.

Az angol nyelvű nemzetközi sajtóhír IDE kattintva tekinthető meg.

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!