Jelentős fejlődésen estek át U16-os jégkorongozóink

Jelentős fejlődésen estek át U16-os jégkorongozóink

2024-07-04

Fekecs Norbert vezetőedzővel értékeltük a Kárpáti Farkasok U16-os jégkorongcsapatának előző idényét.

Milyen előjelekkel végtatok neki a 2023/2024-es idénynek?
Jól sikerült az augusztusi felkészülésünk, viszonylag jól alakultak az edzőmérkőzések is. Itthoni és külföldi meccseken is egész jól küzdöttünk. Szeptemberben selejtezőn vettünk részt, ahol a B1 csoportba kerültünk. 

Mennyire vagy elégedett a csapat által mutatott teljesítménnyel?
Az edzésen, selejtezőn és az alapszakasz alatt is ugyanazok a problémák jöttek elő.
A legnagyobb gond a küzdéssel, hozzáállással volt. Védekezésben edzés és mérkőzés között a reakcióidő volt a legnagyobb különbség. Mérkőzésen mindig lemaradtunk fejben, így lábban is, későn értünk oda, ezért nem mi irányítottunk. Támadásban sokszor rossz döntést hoztunk, a passzokba hibák csúsztak és így elmaradtak a gólok.
 
Mivel tudott a csapat átlendülni a nehézségeken és jobb teljesítményt mutatni a bajnokság második felében?
Az edzéseken átvettük a taktikai elemeket, játékszituációkat, hogy jobban menjenek a mérkőzéseken. A sok gyakorlásnak volt értelme szerencsére. A középszakaszban öt mérkőzésből hármat meg tudtunk nyerni. Az utolsó mérkőzések egész jól sikerültek a helyosztókon. Bár összjátékban nem jeleskedtünk, szerencsére sikerült összeállni a csapatnak és együtt küzdeni a közös célért, amit többé kevésbé megvalósítottunk. 
 
Hogy látod az egyéni fejlődéseket?
Négy-öt játékosnak sikerült nagy lépést tenni a saját fejlődésében, szenzációsan melóztak a szezonban. Mindent bele adtak, amit csak lehetett. Jó volt látni és örülük, hogy részese lehettem. Gratulálok a csapatnak és további sportsikereket kívánok!