Minden téren fejlődtek U14-es jégkorongozóink

Minden téren fejlődtek U14-es jégkorongozóink

2023-05-31

Dósa Dávid és Csehy Zsombor edzőkkel beszélgettünk az U14 A és az U14 B 2022/2023-as idényéről.

A korosztály fejlődése, szintlépése mely területeken érződik leginkább?
Dósa Dávid, az U14 A vezetőedzője: Azt gondolom, hogy a szezon kezdetét érdemes összehasonlítani a végével. Míg az elején olyan csapatok is kihívást jelentettek, amelyek papíron nálunk gyengébbek, a szezon végére könnyedén vettük őket. Sokat fejlődött a csapatjátékunk, illetve a technikai tudásunk, amit a teljes edzői stábnak köszönhetünk. A fizikai játékot a szezon során megtanultuk és fokozatosan bátrabbak lettünk, ezáltal pedig egyre eredményesebbek is.

Csehy Zsombor, az U14 B vezetőedzője: Úgy gondolom, hogy minden területen sikerült magasabb szintre lépnünk, a korong nélküli és a koronggal történő játékban is. Fontos még kiemelni a sebességet és a fizikai játékot, amikben nagy fejlődés látható a srácoknál.

Ebben a korosztályban már számolják az eredményeket. Ez mennyire volt fontos a csapatok számára és volt-e bárminemű elvárás e téren?
Dósa Dávid: 10. helyen zártuk a bajnokságot, de összességében elmondható, hogy elsősorban nem az eredménycentrikusság állt fókuszban, hanem a tanítás, ami azt gondolom, hogy minden utánpótlás-korosztály alapja. Csapatunk összetétele zömében fiatalokból állt, ezért a szezon első harmadában a játékosok tanítása a gyorsabb játékra volt a feladatunk. A második időszakra a megtanult elemek használatának fejlesztése szerepelt a célok között, a harmadik harmadra pedig az eredményességre törekedtünk.

Csehy Zsombor: A szezon elején nem volt konkrét cél meghatározva az U14 B csapat előtt a helyezést illetően. A legfontosabb az volt, hogy minél nagyobb szintet ugorjunk a játékban minden téren, mérkőzésről mérkőzésre és minél több meccsen szerepeljenek az U12-es játékosok. Ezt a célt sikerült megvalósítani. Nyilván fontos volt a bajnokságban elért végső pozíció is, amit a tavalyi szezonhoz képest tíz hellyel tudtunk javítani, így idén az U14 B csapat 26. helyen végzett.

Szóba került a feljátszás. Erre milyen mértékben volt lehetőség?
Dósa Dávid: Az U14 A csapatban három másodéves játékos és két kapus szerepelt, akik meg is kapták a lehetőséget az U16-os korosztályban való részvételre. Ez számunkra nagy előnyt jelentett, mert az ott megszerzett tudás U14-ben nagy segítségnek bizonyult. A szabályok idén rugalmasabbak voltak, így sokkal nagyobb lehetőségünk volt a csapatok összetételének változtatására. Így az U14 B-ből is sok jégkorongozó jutott szerephez. A 12-es korosztályból a szezon végén három játékos bemutatkozhatott a 14-esben, jó eredménnyel.

Csehy Zsombor: Az U14 B csapatba rendszeresen feljátszottak az U12-es együttesből, meccsenként két-három, néha több játékos is. Az U14-es csapatból is adódott esély erre, de az U16 esetén ez elsősorban az A csapatot érintette. U14 B-ből U14 A-ba folyamatosan lehetőséget biztosítottunk az átjátszásra.

Milyen közösséget sikerült kialakítani, milyen a hangulat az öltözőben, mennyire küzdenek egymásért a srácok?
Dósa Dávid: A programunknak köszönhetően a csapatokon belül és az A-B gárdák között is jó kapcsolat alakult ki. A gyerekek megértették, hogy közös a célunk és ebből tudunk építkezni. Jobbak akarunk lenni. Szerencsére a szülők is együttműködtek velünk, elfogadták és támogatták döntéseinket. Ez is hozzájárult a hatékony munkavégzéshez. A szezon során az átjátszások is nagyban segítették a két csapat közötti munkát, illetve közös edzések is hozzájárultak ehhez, ráadásul ezek számát is tervezzük növelni. Bízom benne, hogy a következő szezonban még magasabb szintre fogunk tudni jutni és a teljesítményünk az eredményességben is megmutatkozik majd.

Csehy Zsombor: A szezon végére remek csapategység alakult ki a srácok között, megtanultak csapatban dolgozni és egymásért küzdeni. Remélem, hogy ez az egység még erősebb lesz a folytatásban.

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!