Sikeres edzőtábor után világbajnokságon is szerephez juthat David Minárik

Sikeres edzőtábor után világbajnokságon is szerephez juthat David Minárik

2023-06-02

Az iráni felnőtt válogatottaknak tartott képességfejlesztő foglalkozásokat a Kárpáti Farkasok edzője.

Még áprilisban tett eleget David Minárik, klubunk szlovák trénere annak a felkérésnek, mely az Iráni Jégkorong Szövetségtől érkezett. Ennek keretében a Kárpáti Farkasok edzője hatnapos tábort tartott a közel-keleti ország női és férfi nemzeti csapatainak. „Nagyon izgatott voltam, amikor meghívott az iráni szövetség. Boldog is voltam, mert a Kárpáti Farkasok elengedett, így élhettem a lehetőséggel. Egy hetet töltöttem Teheránban, Irán fővárosában. Skill edzőként hatnapos intenzív edzőtábort tartottam a helyi válogatott sportolóinak, akiknek napi két tréning volt a programjukban ez idő alatt” — mesélte honlapunknak David Minárik.

Az érdi klub edzője nagyon pozitív tapasztalatokkal tért haza. „Iránban a jégkorong még nem számít túl népszerű sportnak, de a helyiek ezzel együtt is próbálják kihozni a legjobbat a lehetőségeikből. Elkötelezettek és keményen dolgoznak a játékosok, éhesek az új információkra. A jégpálya, amelyen gyakoroltunk, 2019-ben épült és modernnek számít, tehát jó körülmények között zajlott a munka” — folytatta a szakember.

A jelek szerint ezzel az edzőtáborral nem ért véget David Mináik iráni kalandja, ugyanis elmondása szerint visszavárják őt az országba. „Az összetartás végén elégedettek voltak a munkámmal és meghívtak további két edzőtábor megtartására. Továbbá felajánlották, hogy asszisztens edzőként dolgozzak a férfi válogatottnál a 2024. évi világbajnokságon. Még akkor is, ha alacsonyabb osztályú vb-ről van szó, izgatott vagyok, hogy belevágjak és csatlakozhassak a csapathoz” — zárta élménybeszámolóját David Minárik.

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!