„Sok tanulnivaló volt a szezon során” — Kedves Alfréddel értékeltük az U12-esek idényét

„Sok tanulnivaló volt a szezon során” — Kedves Alfréddel értékeltük az U12-esek idényét

2023-05-09

U12-ben játszanak először nagypályán az ifjú jégkorongozók, így feladat is van bőven az átállás kapcsán.

Milyen volt számotokra a 2022/2023-as szezon?
Úgy gondolom, jó szezonunk volt. Valamennyi szinten indítottunk csapatot és mindegyikben sikerült is helytállni. Az idény során részt vettünk egy szlovákiai tornán, amit sikerült is megnyerni, ezt követően pedig Erdélyben szerepeltünk, ahol második helyezést szereztünk.

Ebben a korosztályban több külön csoport, szint van. Melyik mennyit lépett előre? Mindegyik szinten volt előrelépés. Ez az a korosztály, ahol először játszanak nagypályán a gyerekek, így sok tanulnivaló volt a szezon a során, kezdve a szabályok ismeretétől az alapvető taktikai elemekig. Mindezek mellett pedig ugyanilyen fontos a technikai készségek fejlesztése is.

Voltak gyerekek, akik szépen fejlődtek és egy-egy lépcsőfokkal feljebb kerülhettek az idény közben?
Igen, sok olyan gyerek volt, aki lehetőséget kapott magasabb szinten, illetve olyanra is volt példa, aki sárgáról indulva stabil kék szintű játékossá lépett elő. Az edzések között is folyamatosan volt átjárás, minden héten más-más játékosok kaptak lehetőséget, hogy az I-es csoporttal gyakorolhassanak.

Mennyire vagy elégedett a bajnoki és kupaszerepléssel?
A bajnoki szerepléssel teljes mértékben elégedett vagyok, szépen fejlődtek a srácok, ami az eredményeken is meglátszott. A kupaszereplésben, ha az elért eredményt nézzük. akkor egy kicsit csalódott vagyok, de a helyosztó első meccsén nagyszerűen játszottunk és csak büntetőkkel kaptunk ki. Az utána lévő összecsapásra ez bennünk maradt és nem tudtunk úgy játszani, ahogyan az első mérkőzésen.

Milyen volt a kapcsolat idén az U10-es és az U14-es korosztályokkal?
Jó volt a kapcsolat mindkét korosztállyal, heti rendszerességgel voltak gyerek, akik az U14-es csapattal edzettek és ugyanígy az U10-es korosztályból is a szezon második felétől több gyerek csatlakozott az U12-es korosztály edzéseihez. Kiemelném, hogy volt két olyan játékos az U10-eseknél, akik az egész szezont velünk töltötték és meghatározó tagjaivá váltak a csapatnak.

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!