Tizedik helyen zárta a szezont a Hamvai Szilárd által irányított U14-es korosztály

Tizedik helyen zárta a szezont a Hamvai Szilárd által irányított U14-es korosztály

2022-05-05

Növekvő sorrendben az U14-es a legfiatalabb korosztály, amely bajnokságában már számon tartják az eredményeket. A Kárpáti Farkasok tizedik helyezést ért el a 2021/2022-es szezonban, ebben a korcsoportban.

A bajnokság tapasztalatairól Hamvai Szilárd vezetőedzővel beszélgettünk.

Milyen célokat határoztatok meg erre az évre vonatkozóan?
Az idei szezon elején az volt a cél, hogy bekerüljünk a legjobb tíz csapat közé, amit sikerült elérnünk. Talán végezhettünk volna előrébb is, de a helyosztó meccseken sok volt a beteg és volt egy sérült játékosunk is.

Összességében milyen szezont futott a csapat?
Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Természetesen a szezon során voltak hullámvölgyek és hullámhegyek, amely időszakok alatt gyengébb csapatok ellen kikaptunk vagy erősebb csapatok ellen sikerült nyernünk. Ez mindenképp tanulságos a srácok számára, hiszen látták, hogy utánpótlás szinten sem elég, ha csak 99%-ot adnak bele, sem edzésen, sem meccsen.

Mennyire volt erős a mezőny?
A szezon elején volt egy kvalifikációs része a bajnokságnak, ami alapján a többnyire egy szinten lévő csapatok kerültek össze egymással. Szerencsénkre úgy alakult, hogy nálunk erősebb és gyengébb ellenfelekkel is találkoztunk, és minden meccsen vért kellett izzadnunk a győzelemért.

U14-től felfelé már számolják az eredményt. Fontos ez, van hatása?
Az eredményszámolás és az, hogy rangsorolódnak a csapatok mindenképp egy extra motivációt ad a csapatnak, így látják a srácok is, hogy hol tartanak, kivel kell felvenni a versenyt, mi a cél.

Miben fejlődtek leginkább a gyerekek és mi az, amiben még kell?
A legnagyobb fejlődést az energikus játékban értük el. Ez alatt azt értem, hogy sokkal gyorsabban reagálunk az ellenfél mozgására, egyre többet ütközünk (ezt lehetne még jócskán fokozni), a vesztett korongokat hamarabb visszaszerezzük. Nagyon nagy hiányosság volt ez a szezon elején, de szerencsére sikerült megtanulniuk a srácoknak, hogy elengedhetetlen része a hokinak.

U12-es és U16-os csapatokkal milyen átfedéseitek voltak? Tóth Flóriánt talán érdemes kiemelni...
Klubszinten igyekszünk helyt adni a feljátszóknak, hogy a srácok belekóstolhassanak egy magasabb sebességű játékba. Sokszor volt lehetőségük az U12-es korosztályú játékosoknak feljátszani és az a tapasztalatom, hogy pár csere után felvették a ritmust, adtak és kaptak ütközéseket, de a lendületük töretlen volt. Előfordult, hogy nekünk is ki kellett segíteni az U16-os csapatot, ami nagy dolog, hiszen mindenki látta, hogy nagyon erős volt idén ez a korosztály. Volt egy mondhatni fix feljátszónk is Tóth Flórián személyében, aki nagyon tehetséges és stabil helyet alakított ki magának az U16-os gárdában. Amikor mégis a saját korosztályában játszott, nem kímélte az ellenfél kapusait, két meccsen is sikerült hat(!) gólt vállalnia, méghozzá erős csapatok ellen.

(Fotó: Utánpótlás Sportfotó)

Kárpáti Farkasok - Minőségi jégkorong mindenek felett!