U8 - Edzésbeosztás

U8 korosztály

Az U8 bajnokság célja, hogy tornarendszerben történő, szervezett versenyzési módot biztosítson a legkisebb korosztálynak. A versenyzés mellett ezen bajnokság elsődleges küldetése azonban, hogy a játékosokkal, szülőkkel és sportszakemberekkel megismertesse és megszerettesse a jégkorongot, illetve elkötelezetté tegye őket a sportág mellett.

A legfiatalabb hokisok számára az alapvető korcsolyaképzésre összpontosítunk, a hangsúlyt a koordinációra és a mobilitásra helyezzük. Az edzést játékkal és jókedvvel kombináljuk, miközben fontos elemeket gyakoroltatunk. Fontos megtanulniuk, hogyha az edző megfújja a sípot, akkor össze kell gyűlni, és az edző meghallgatása fontos dolog. A jó hozzáállás és edzésmunka elsajátítása mellett, a közös munka és a csapatban való gondolkodás alapjait is el kell sajátítaniuk a játékosoknak.

A gyakorlatok fő részét mindig állomásokkal építjük fel, hogy minden játékos számára a lehető legtöbb idő jusson gyakorolni és játszani. Az állomások egy része használható a különféle kis területű játékokra, a bizonyos elemek különböző gyakorlására, valamint különböző nehézségű akadályokkal tűzdelt korcsolyapályára.

Ebben az életkorban minden játékosnak érdemes kipróbálnia a kapus posztot is, hogy megismerje a játékot erről az oldaláról is.

Gyakorlatok 50% Különböző játékok 50% - heti 2-3 jeges edzés, jégre lépés (torna)

Fő képességek

  • Alapállás és jégkorongos testtartás
  • Élhasználat, rajtolás és fékezés
  • Előre és hátra korcsolyázás
  • Korongkezelés álló helyzetben
  • Álló helyzetben passzolás / levétel / lövés
  • Mozgás közbeni korongkezelés / passzolás / levétel / lövés